Tina Vallø

Jeg hjælper min kunder til at få det bedre – også med deres økonomi. Det som typisk fylder rigtig meget er, at få overblik og vælge hvad der er vigtigt i livet, og på den måde få rettet tingene ind til et værdifuldt liv.

Når det sker får kunderne den aha oplevelse, at de kan ændre nogle ting, som gør deres livet nemmere og rarere at være i.

Mine kunder sidder typisk fast i jobbet og livet.

Egentlig vil de gerne noget andet, men de er handlingslammede fordi de ikke kan se, hvad de skal. Og de kan heller ikke overskue det rent økonomisk. Jeg hjælper dem med at finde vej i den økonomiske jungle og så kan de se, hvordan de kan få det til at hænge sammen og hvad der giver mening.

Sådan siger pengementor Tina Vallø.

Det handler jo også meget om de der faste overbevisninger om, hvordan man tror at ens liv skal være, og hvordan man skal bruge sine penge. De overbevisninger kan faktisk godt blive ændret og rykket rundt, og det gør at kunderne bedre kan se vejen til at gøre noget nyt og anderledes. Og få det de reelt ønsker sig.

Så er der jo det her med at bruge pengene. De fleste mennesker har nogle ideer om, at ”sådan har jeg altid gjort” og ”man kan da ikke gøre det anderledes”. Det kan jeg vise dem, at de kan, og de kan få øjnene op for, at der er flere muligheder, som de ikke selv har fået øje på.

Før Penge Mentor Uddannelsen ville jeg selv have været med på den opgivende vogn af at ”Nåe ja, du har ikke råd…”

Uddannelsen har ændret mit eget pengemindset. Det er ikke længere et tabu mere. Det er ikke svært at stille andre muligheder op. Jeg kan se ind bag undskyldningerne og forklaringerne. Jeg er er blevet bevidst om min økonomi, og hvor meget den betyder i livet.

Hvad skal der ske, for at dit liv skal være anderledes? Mine kunder sidder fast i deres liv og deres arbejdsliv. Dem, der sidder fast – dem låser jeg op.

For mig er det ligegyldigt, om de gør det ene eller andet. Det vigtige er, at de får taget nogle valg, og finder ind til, hvad det er, der er vigtigt for dem.

Det at være mentor betyder, at jeg kan få lov at være en del af det hele, inddrage mine egne erfaringer og få lov at skubbe og heppe der, hvor det er nødvendigt.

En coach er mere spørgende og undersøgende. For mig giver det en helhed at få lov at være mentoren i livshjulet. Være med i hele livet, fordi det alt sammen hænger sammen.

Jeg valgte selv Penge Mentor Uddannelsen fordi jeg kunne se, at jeg kunne få en tilgang og indgangsvinkel, som er meget konkret og mere basal at arbejde udfra.

Coaching er jo alt muligt, og det er næsten ikke til at navigere rundt i, fordi det er ligesom at være ”konsulent”. Hvad er det egentlig for noget?

Hvis jeg kan få afmystificeret noget af det om penge og økonomi, så det kan frigive noget til resten af livet. Så jeg tænkte pengementor tilgangen som en nøgleindgang til at få fat i de her mennesker, som sidder fast i livet. Jeg synes, det er konkret for i livshjulet, fylder økonomien rigtig meget og nem at starte arbejdet udfra.

Jeg synes også det var ret fedt, at vi bliver certificeret, og at uddannelsen kører over næsten 1 år, fordi der er noget pondus over dét.

Indenfor uddannelsesverdenen er der en tendens til at gøre ting op i hvor mange point det ene og det andet kursus giver. Men en certificering – den giver en pondus og praktisk erfaring. Det er meget værd.

Penge Mentor Uddannelsen har også forandret mit eget forhold til penge.

Jeg har fået meget større bevidsthed omkring min økonomi og fået meget mere afslappet forhold til det. Jeg har egentlig ikke brug for så meget, som jeg har haft tidligere. Jeg ved hvad jeg har, og hvad jeg har brug for!

Før kunne jeg godt få den dér sitrende fornemmelse i kroppen: ”F#ck, den regning havde jeg ikke lige regnet med!”

Det giver også et helt andet afsæt for at blive selvstændig nu, at jeg ikke har frygt omkring økonomien.

Førhen kunne jeg slet ikke holde ud, hvis jeg ikke kunne købe Den Kjole.

Så SKULLE jeg bare ha’ den! Nu er jeg meget mere afslappet om det. Nu kan jeg gå ind i en tøjbutik og være helt kølig. Jeg behøver slet ikke at prøve det, for jeg har ikke brug for noget.

Førhen – hvis min mand spurgte mig, om jeg virkelig havde brug for den ting… så var jeg jo blevet stik tosset! Og så havde jeg købt den i trods!

Nu er det ikke altafgørende. Jeg kan meget nemmere navigere i økonomien, og har nærmest ikke længere brug for at shoppe, til gengæld har jeg jo det arbejdsliv jeg gerne vil have, og det er bare meget mere værd for mig.

Så på den måde har Penge Mentor Uddannelsen sat mig fri i forhold til min økonomi, så jeg er kommet tættere den økonomiske frihed og fri af frygten.

***

Find Tinas hjemmeside HER og hendes Facebook side HER.