Det er sgu da et godt liv

For nylig kiggede en klog kvinde mig i øjnene, og spurgte:

“Hvad er det vigtigste i dit arbejdsliv? Hvad er det, der virkelig driver dig?”

Er det friheden?

Er det at sove længe mandag kl. 7.13, fordi jeg kan? Er det at arbejde fra sengen torsdag kl. 5.57, fordi det passer mig? At holde helt fri onsdag og arbejde søndag? At bestemme alting selv og være fri for chefer, der puster mig i nakken med deres deadlines, krav om levering og forventninger til, at jeg sætter mit liv på hold, fordi koncernledelsen i Paris har andre planer med min tirsdag aften?

Er det pengene?

Eller er det pengene, der driver mig? At jeg nu tjener det dobbelte af, hvad jeg gjorde, da jeg var ansat? Og skruer op igen her i 2017, fordi jeg vil endnu bredere ud og hjælpe endnu flere kvinder til ro i maven, god samvittighed, mere frihed og flere penge?

Er det meningen?

Eller er det – og nu kommer vi til det – at have et arbejdsliv, der giver dyb mening, fordi jeg gør en forskel i andre menneskers liv, og får lov at være en inspiration med min egen historie og vej? Ville det være det samme, hvis jeg havde friheden og pengene, men levede et liv uden mening?

NEJ, DET VILLE DET DÆLME IKKE!

Jeg har været studerende eller ansat i 30 år, før jeg blev selvstændig for lidt over 2 år siden. Jeg har slæbt mig igennem arbejdsdage, der føltes som uger, fordi min sjæl kedede sig så meget, at jeg nogle gange sad og græd på toilettet. Helt stille så ham inde ved siden af ikke kunne høre det…

Jeg følte det, som om mit liv blev spildt. Et eller andet sted dybt inde vidste jeg godt, at jeg kunne så meget mere end at lave 200 fakturaer hver måned, og bruge min stress skadede hjerne på at holde styr på myriader af detaljer (hvilket var en kæmpe udfordring, der gjorde mig træt helt ind i knoglerne). Men jeg var nærmest begravet, og kunne slet ikke se vejen.

Vendepunktet kom, da jeg trak luft helt ned i storetåen og besluttede mig for, at jeg havde noget vigtigt at bidrage med. Noget som skulle ud. Selvom det føltes helt latterligt, at nogen skulle være interesseret i min historie som pæn pige med for lav løn, der brugte mere end jeg tjente og blev så besat af penge, at jeg mistede 20.000 kr. på et online casino.

Det er sgu da et godt liv

Jeg fatter næsten ikke, at det kun er lidt over 2 år siden, at jeg sad derude på toilettet og græd over meningsløsheden i mit liv.

Nu får jeg lov til at arbejde med kvinder som Anna. Hende skal du høre om, for det er en rigtig spændende historie, og jeg ved, at der er mange, der kan genkende sig selv i hendes historie.

Måske også dig?

Annas familie kommer fra beskedne kår. Det var kvinderne, der fik tingene til at hænge sammen, og de kæmpede en brav kamp for at få de få pengene til at strække. Mændene drak som regel pengene op.

I Annas barndom var pengene små, og hun vidst godt, at der var ting, hun slet ikke skulle spørge sin mor om. Det dér drag om munden, som mor fik, når der ikke var råd…

Anna lærte tidligt, at det er hårdt at tjene penge. Penge er en kamp. Og den pengehistorie har hun båret med sig.

Hun har ellers gjort det godt. Hun har en flot karriere, og tjener en rigtig god løn.

Der er bare det, at hun altid har overforbrugt og solgt skindet, før bjørnen er skudt. Jo flere penge hun tjener, jo værre føles det. Den dårlige samvittighed gør, at netbanken er et sted, hun helst ikke kommer… og når hun gør, rammes hun er flovhed og skam. Tænk at være en voksen kvinde i slutningen af 40’erne, og så ikke kunne håndtere sine penge ordentligt.

Hun tror, at hun “ikke er så god til det med penge.” At bruge penge er forbundet med skyld og skam, når det ikke er til fornuftige ting.

“Man er et værdigt menneske, når man klarer sig på et spartansk budget.” Sådan lyder en del af hendes historie.

Tænk engang, at få lov til at hjælpe sådan en kvinde. Det er sgu da et godt liv. Jeg føler mig dybt priviligeret!!!

Hvad med dig, kære læser? Kunne du tænke dig en  karriere som pengementor? Eller vil du have transformeret dit forhold til penge en gang for alle, så du kan skabe fundamentet for økonomisk frihed i dit eget liv?

Du kan læse om uddannelsen her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *