Pengene forsvinder som vand mellem fingrene

Pengene forsvinder som vand mellem fingrene på mig. Jeg har et godt job, og jeg tjener godt men alligevel har jeg kun 700 kr. tilbage på min konto – og det er kun den 24. Jeg fatter det ikke… Jeg er rigtig god til at lægge budget. Jeg overholder det bare ikke.

Hver måned starter jeg med de bedste intentioner, men så sker der et eller andet som jeg ikke havde regnet med, og så havner jeg samme sted som alle de andre måneder. Jeg er nok også lidt for gavmild overfor mine store børn, og nogle gang synes de endda at det er for meget, at jeg altid vil betale. Gaverne er også altid større, end jeg planlagde… faktisk køber jeg lige en ekstra gave for at være på den sikre side.

Jeg tør næsten ikke tænke på, hvor mange penge det koster mig hver måned, men vi snakker nok mere end 5.000 kr. Nu nærmer julen sig, og jeg ved bare, at jeg kommer til at sidde med en tom konto og en virkelig dårlig smag i munden i januar… Det giver mig ondt i maven og dårlig samvittighed allerede nu.

Hvorfor kan jeg ikke finde ud af det? Hvor svært kan det egentlig være? Det er jo frygteligt at tænke på, at der forsvinder mere end 70.000 kr. om året på ting, som i virkeligheden ikke gør mig mere glad… Hvor er det dog skørt.

Jeg drømmer om at have styr på det, så jeg kan lave den opsparing. Tanken om at have en solid buffer på 100.000 kr. eller mere gør mig glad. Det burde være muligt at sætte i hvert fald 5.000 kr. til side om måneden, med den løn jeg har. Bufferen skal stå der og lune på min konto, så jeg altid ved, at der er penge til de forbedringer som huset efterhånden trænger til og så … jamen, de skal bare stå dér på kontoen!

Jeg drømmer også om at tage på ferie med familien. Sådan en rigtig chartertur til sydens sol med palmer, liggestole med farvede håndklæder, drinks og den gode mad serveret. Sådan en tur hvor vi bare slapper af i solen, tager tingene i vores eget tempo og lader op. Vi arbejder sgu hårdt nok, og det må jo være muligt uden overtræk.

Når jeg tænker på buffer og solferie smiler jeg bredt. Jeg elsker tanken om, at bruge mine penge som en ressource til det liv som er vigtigt for mig. Det giver mig ro i maven, god samvittighed og… ja, det gør mig faktisk også stolt at tænke på. Det kunne jeg virkelig godt tænke mig!

Men hvordan pokker får jeg løst det… jeg har jo prøvet igen og igen at tage mig sammen, men det virker kun kortvarigt. Så er jeg tilbage, hvor jeg plejer at være og kontoen er tom efter den 24. i måneden.

Sådan sagde Malene til mig, da jeg snakkede med hende i sidste uge.

Det første jeg sagde til hende var, at det aldrig bare handler om at tage sig sammen. For hvis det var så enkelt, så havde hun jo gjort det for længst.

Jeg er ikke typen, der kommer med 17.000 regneark og løftede pegefingre – for den slags virker ikke. Jeg har efterhånden talt med mange hundrede kvinder om deres penge, og jeg har hørt det hele før 🙂

Malene drømmer om at finde og beholde rigdommen i hendes løn, så hun i stedet kan skabe overskud på kontoen, et smil der kan knappes i nakken, penge nok til solferie ved poolen og selvfølgelig den solide buffer i banken som hun gerne vil have.

Hvad drømmer du om?

En solid buffer? Penge til at renovere huset? Et sommerhus? En solferie eller en længere rejse?

Uanset hvad du drømmer om, så ved jeg, at du kan skabe det overskud, der skal til, hvis der forsvinder 5.000 kr. eller mere om måneden som vand mellem fingrene på forbrug.

Hvis du overvejer at få min hjælp, tager jeg gerne en snak med dig om, hvad der skal til. Hvis vi så er et match kan vi selvfølgelig også tale om, hvordan jeg evt. kan hjælpe dig med at finde og beholde rigdommen i din løn. Du kan skrive til mig på info@birgitte-hansen-dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *