Øjeblikket, der forandrede mit liv (så naiv var jeg…)

Jeg husker det, som var det igår. Det var en solrig søndag eftermiddag i september, og jeg sad i min stue med min bærbare ved spisebordet. Lyset flimrede igennem træpersiennerne, på den gyldne sprøde måde, som det gør, når sommeren er slut.

Det var dog ikke det kommende efterår, der havde min opmærksomhed. Nej, det var noget helt andet. Jeg sad nemlig midt i et meget spændende roulette spil på et online casino. Der havde jeg været meget de sidste 3 måneder. Opslugt af at følge systemet og vinde alle de dejlige penge, som systemet lovede kunne blive mine.

Jeg var nærmest besat af tanken om at tjene penge uden af arbejde!

Og lige nu – denne her eftermiddag i september – var jeg tættere på end nogensinde. Jeg skulle bare lige have kuglen til at lande på sort, så ville mit tab være ændret til en gevinst på 30.000 kr., og jeg ville kunne trække pengene ud af spilkontoen og ind på min bankkonto.

Jeg trak vejret dybt. Lukkede øjnene et øjeblik. Det var knald eller fald. Hvis ikke det blev sort, var mine penge væk, og hvis jeg stoppede nu, var de også væk.

Adrenalinen kørte rundt i kroppen. Jeg trykkede på knappen. Kuglen piskede rundt i roulette hjulet. Og landede på…

Det var som om alt mit blod samlede sig til en hård kugle, der ramte mig lige i maven. Det sortnede for mine øjne. Jeg havde tabt. Jeg havde tabt 20.000 kr. i min iver efter at tjene penge uden at arbejde. Penge som jeg slet ikke havde, og som var trukket på kassekreditten.

Chokket var massivt. Jeg blev overvældet af skam, skyldfølelse, flovhed, vrede og en dyb, dyb frustration. Jeg græd og følte mig som verdens værste mor.

Hvilken slags rollemodel var jeg for min søn?

Jeg græd og følte mig som verdens mest naive fjols.

Hvorfor var jeg dog faldet for den platte fælde på nettet?

Det øjeblik forandrede mit liv

Det var i det øjeblik, at min mission blev født. Jeg ville forandre mit forhold til penge.

Da jeg havde sundet mig – og lukket min spilkonto for altid – begyndte jeg at stille mig selv nogle skarpe spørgsmål:

  • Hvad var det i mig, der troede, at den eneste måde at få mange penge ind i mig liv var, at spille mig til dem?
  • Hvorfor troede jeg slet ikke på, at jeg var dygtig nok som jeg var, til at tjene og beholde mange flere penge?
  • Hvad var det dog for et forskuet forhold jeg havde til penge og mit eget værd?

Det blev begyndelsen på en lang rejse. En rejse, hvor jeg har vendt hver en sten og kigget på det rod af klamme kryb, der lå nedenunder.

En rejse, hvor jeg har været villig til at se nogle barske ting i øjnene om mig selv, mit selvværd (eller mangel på samme) og mit forhold til penge.

Jo mere jeg gravede mig ned i det, jo mere spændende blev det. Jeg blev klar over, at ALT hvad der handlede om penge, kunne føres tilbage til mine pengehistorier, men pengetype og mit pengemindset. Jeg forandrede det hele, og i dag ser mit pengeliv helt anderledes ud. Jeg lever godt at min passion, tjener meget mere end da jeg gik på arbejde, bestemmer alting selv og har masser af tid til mig.

Da jeg begyndt at hjælpe andre som pengementor, kunne jeg se, at vi alle sammen har pengehistorier, der styrer vores forhold til penge.

Penge er et af de helt store tabuer i vores liv. Tit større end sex.

Jeg fandt ud af, at der altid er en god grund til det, når penge og økonomi er en udfordring, og at det aldrig handler om, at vi bare skal tage os sammen. 

Siden da har jeg hørt hundredvis af pengehistorier…

* Bedstefaderen, der hængte sig i laden, fordi han ikke kunne bære skammen over at gå fallit med gården, som havde været i familiens eje i 350 år. Generationer senere klæber der stadig en grå masse af skyld og skam til alt hvad der hedder penge for hans barnebarn, som nu er en voksen kvinde.

* Kvinden, der voksede op i familien, hvor far drak alle pengene op. Hendes første erindring om penge er, at hun fik 25 øre, som hun brugte hos slagteren til en skive leverpostej, fordi hun så gerne ville hjælpe sin mor. Mor blev skamfuld og tænkte mest på hvad slagteren mon tænkte, og den lille pige blev forvirret over mors mixede signaler. Som voksen kan hun ikke holde på pengene, selvom hun tjener rigtig godt.

* Matematiklæreren, som sagde til den lille pige, at det med regning nok ikke var noget hun skulle satse på, for det kunne hun da ikke finde ud af. Som voksen har kvinden enormt svært ved at forhold sig til regnskabet i sin virksomhed, og kan slet ikke finde ud af at sætte sin pris, fordi hun stadig er en alt for pæn pige.

* Den selvstændige som har lært, at hårdt arbejde giver anerkendelse, og som derfor pisker rundt i 60-70 timer om ugen. Hendes priser er for lave, hun tager kunder ind som dræner hende og hun skriver ikke alle timerne på i frygt for, at kunderne skal blive sure.

Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker mit arbejde. Jeg elsker, at finde ind til kernen i historien fordi jeg ved, at det også er der, løsningen bor.

Når pengehistorien er trevlet op, bliver det ret let at få tilsat nogle lavpraktiske redskaber til at styre pengene. For de selvstændige bliver det let at sætte priserne op, sige nej til de besværlige kunder og træde i karakter som prof forretningskvinde.

Det er vildt, så stor en forskel det gør, og jeg synes, at det er verdens bedste arbejde. Ja, faktisk er det så spændende, at det slet ikke føles som arbejde.

Hvis du også kunne tænke dig verdens bedste arbejde som pengementor – eller du vil skabe fundamentet for økonomisk frihed for dig selv – så skal du tjekke Penge Mentor Uddannelsen. Uddannelsen er både for dig, der vil bruge den i dit eget liv og dig, der vil bruge den til at hjælpe andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *