Når en stor pose penge = smerte

Pengeproblemer handler om at have “ingen penge”. Dem der har penge, skal tage sig sammen og holde op med at pive. Hvad er da deres problem!?

Det er sådan nogenlunde den udbredte holdning til “pengeproblemer”.

Her er jeg så ikke enig.

Udfordringer med penge handler nemlig om MEGET mere, end for få penge. Lad mig fortælle dig en historie om en kvinde, jeg kendte da vi var unge i 90’erne.

Hun hedder Camilla, og selvom det er mange år siden, jeg har talt med hende, husker jeg tydeligt smerten i hendes øjne, den dag hun sagde til mig

“Jeg har en stor pose penge på en halv million kroner.

Men jeg har ikke min far.”

.
.
.

Jeg ved godt, hvad Camilla helst ville have haft…
.
.
.

En halv million kroner, var RIGTIG mange penge dengang. I dag forstår jeg også, hvorfor hun brændte alle pengene af på et halv år.

Camillas følelser omkring pengene var umulige for hende at håndtere. De stod dér på kontoen, og stank af smerte og sorg over hendes alt for tidligere tab af den elskede far.

De sidste 7 år har jeg talt med mange hundrede kvinder om deres forhold til penge, og jævnligt støder jeg på historier, som minder mig om Camilla.

Det kan være en arv fra en elsket mor eller far.

Eller mand.

Det kan være erstatningen eller forsikringspengene som kom til udbetaling, fordi livet tog en alvorlig drejning. En af den slags drejninger, vi allesammen helst er fri for.

Det kan også være en lotterigevinst, som du ikke synes, at du fortjener. Der er lavet en del undersøgelser som viser, at mange af lotto millionærerne rundt om i verden, brænder alle pengene af, og ender med at have mindre end før. Det er der også danske eksempler på.

Når du har fået blandet følelser ind i økonomien, er der groft sagt 2 måder du kan reagere på, når du får en stor pose penge med en smerte-pris:

1) Du kan gemme pengene af vejen og lade som om, de ikke er der. Så fortsætter du med dit liv som du plejer, og mærker ikke, at du har en formue.

2) Du kan gøre som min ungdomsveninde Camilla, og blæse skidtet af hurtigst muligt.

Men hvorfor er det egentlig sådan?

Det er det, fordi din økonomi og mængden af penge er en væsentlig del af din identitet. Den definerer, hvad sådan én som dig er, kan og gør. Det vi er vant til, er vores komfortzone, og når der pludselig lander en stor pose penge, sprænges vores verdensbillede.

Hvem er du nu?
Hvad vil din familie tænke om dig?
Hvad vil dine veninder tænke om dig?

Pengene vil forandre dit liv. Ingen tvivl om det.

Uanset om du blæser pengene af, eller om du lader som om de ikke findes – ja, så er det dine følelser, der styrer din økonomi. Følelser er fantastiske når du kigger din soulmate eller dine børn/hund/venner i øjnene.

Men de er noget skidt, når det handler om penge.

Følelserne kan blive umulige at navigere i, og mens det sker, sejler dine penge deres egen sø, og du går glip af de drømme, som du nu kunne virkeliggøre. Det er mere trygt ikke at prøve… for så ved vi jo ikke, om det ville gå galt.

Du går også glip af en formue.

Hvis du i stedet lærte, at tage følelserne ud af økonomien, kunne du både beholde dine penge, nyde dem og få dem til at vokse gennem investeringer.

Eller du kan bruge dem til at virkeliggøre dine drømme.

Du må godt 🙂 Du fortjener det bedste.

Hvis du genkender dig selv i denne mail, så KAN du lave fuldstændig om på det – hvis du vil.

Hvis du er klar til tage følelserne ud af økonomien og opnå ro i maven, overblik, god samvittighed, trygge investeringer og mange flere penge på kontoen, så kan jeg rent faktisk hjælpe dig i mit individuelle VIP forløb.

Hvis du er interesseret så skriv til mig på info@birgitte-hansen  så vender jeg tilbage med forslag til, hvornår vi kan tale sammen om, hvordan jeg evt. kan hjælpe dig. Jeg prioriterer min tid ud fra, hvem jeg tror, vil få mest ud af VIP forløbet og er mest handlingsorienteret.

Kh Birgitte

“Jeg har fået sat min økonomi i system – tænk sig, det har jeg aldrig lært – men nu har jeg overblik, og følelsen af, at jeg vurderer og ikke mindst prioriteter mine penge, det giver mig den største ro og tilfredsstillelse. Så TAK for dig – du har banet vejen for at jeg sover som en baby om natten. Havde jeg bare “mødt” dig for mange år siden”. Malene Olesen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *