Mine bedste værktøjer #1

Hvad tænker du, når du hører ordet “pengementor”?

Mange tænker

 • Luksusfælden
 • Løftede pegefingre
 • Excelark
 • Måske noget med investeringer…
 • Så skal man nok være go´ til tal… og vide en masse om økonomi
 • Revisor eller bogholder
 • Knold i nakken
 • Halvbriller på næsen (ej, nu stikker det da vist lidt af – haha)

Jeg kan allerede nu afsløre, at alt det INTET har at gøre med at være pengementor. Jeg er ikke økonomi ekspert. Jeg ved intet om finansiering, lån, skatteregler og den slags. Og det behøver jeg heldigvis heller ikke vide, for det er slet ikke pengementorens arbejdsområde.

I min værktøjskasse ligger der nogle helt andre værktøjer, som er virkelig effektive til at hjælpe mine kunder med at forandre deres forhold til penge så de kan få 100% styr på det, ro i maven, god samvittighed, flere penge på kontoen og frihed fra bekymringer og pengefrygt.

Min filosofi er, at vi skal starte med at se på kundens tanker, overbevisninger og historier med penge. Jeg tror nemlig på, at der altid er en god grund til det, når kunden har mistet overblikket, og at det aldrig bare handler om, at hun skal tage sig sammen.

Det første af mine bedste værktøjer er derfor en opgave, hvor jeg sammen med kunden går dybt ned i hendes (eller hans) historie og oplevelser med penge. Opgaven består af en masse coachende spørgsmål.

Det er fx:

 • Hvordan var din mor med penge?
 • Hvordan var din far med penge?
 • Hvad tror du, at du dybest set har konkluderet om penge?
 • Hvad tænker du, når du betaler dine regninger?
 • Hvad tænker du om mennesker med mange penge?

Det er kun et lille udsnit af opgaven, som er ret omfattende. De fleste får sig virkelig nogle aha oplevelser, når de systematisk bliver guided gennem deres pengehistorie, og der dukker ting op til overfladen, som de aldrig har tænkt på.

Rent lavpraktisk foregår det på den måde, at kunden får opgaven før vores første session, og så sender hun svarene til mig, så jeg kan bruge dem som forberedelse til vores session.

At få lov at kigge ind i menneskers historie på den måde, er noget af det mest spændende ved mit arbejde!

Det er fantastisk at trevle en historie op, og finde forklaringerne på udfordringerne med penge. Når jeg læser sådan en historie, er der altid noget, der springer i øjnene… som om afsnit og formuleringer lyser op, og så ved jeg, hvad vi skal tale om i sessionen. Det slår faktisk aldrig fejl.

Dem der har taget Penge Mentor Uddannelsen, siger det samme. Det er næsten som om, det giver sig selv. Selvfølgelig bliver det nemmere med rutinen, men hvis du interesserer dig for mennesker, er det faktisk ret nemt at lære. Og vildt spændende!

Vi kan gå i terapi, få coaching eller rådgivning… men ingen går dybt i vores pengehistorie, og ser på, hvad vi har med os i bagagen om penge selvom pengene betyder så meget for, hvad vi kan i livet.

Det er først når vi for alvor forstår pengehistorien, at vi kan slippe de overbevisninger som ikke er gode for os mere. De ting i pengehistorien som er gode for os, skal vi selvfølgelig beholde, men resten af det gamle skrammel skal ud.

Det er næste step: At give slip på de ting i historien, som spænder ben for at tage sig godt af pengene.

Vi brænder dem simpelthen af! Puf.

Når de er futtet af, er vi klar til at installerede nye tanker og overbevisninger om penge, som hjælper kunden med at få ro i maven, god samvittighed, fler penge på kontoen og leve uden pengefrygt.

Hvordan det sker – det vender jeg tilbage til i næste blogindlæg 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *