Mia Hemming Balint

Jeg skal jo altid overdrive – så jeg gennemførte ikke 30 øve sessioner på Penge Mentor Uddannelsen.

Jeg tog 45!

Men det var jo også fordi, det gav mig så meget mentalt. Jeg skulle lære, at kunderne gerne vil høre på mig, og jeg skulle selv tro på, at jeg ikke er en svindler.

Sådan siger pengementor Mia Hemming Balint.

I starten følte jeg mig nemlig som en svindler – ”jeg kan da ikke hjælpe andre med penge og økonomi, når jeg ikke selv er velhavende. Kan jeg godt hjælpe andre med penge, når jeg selv har været ude på dybt vand?”

Det var min store udfordring.

Det spøgelse havde jeg haft boende længe. Jeg følte, at jeg løj.

Indtil jeg forstod at – nej, det kan godt være, at jeg ikke er velhavende, men min gæld bliver altså mindre, og jeg tager ansvar for den måde, jeg bruger mine penge på. Så der bliver flere penge hos mig, end der gjorde før. Det kan jeg godt lære andre!

Og så vendte det. Nu synes jeg faktisk, at det er nemt! Det her er en arbejdsform, som ikke slider på mig. For en gangs skyld.

Det er jo helt vildt, at et arbejde både kan give så meget mening, OG være så nemt for mig.

Det er jo fuldstændig imod den DNA, jeg selv har fået kodet ind. Jeg har jo lært, at penge er noget der kommer, efter at man har lidt rigtig meget. Og man kan ikke både have mange penge og have det godt samtidig. Så man er nødt til at vælge. Den historie troede jeg, var sand i meget lang tid.

I dag brænder jeg for at løfte kvinder op fra et sted, hvor de tror, at de er mindre kompetente end alle andre omkring dem. De kommer fra et sted, hvor der er rigtig meget skam, og det får jeg løftet ud af dem.

Penge Mentor Uddannelsen har betydet, at jeg ikke er så stor en undskyldning for mig selv mere. Nu føler jeg, at jeg har ret til at tage en plads. Den har jeg kæmpet med i mange år.

Selvom jeg altid har haft meget energi, og fyldt meget, så har det været forbudt for mig. Det at have den kæmpe slagkraft samtidig med at håndbremsen var trukket hele tiden, det er en mærkelig cocktail, og den er ikke fed. Nu har jeg fjernet undskyldningerne. Nu siger jeg ikke nej til muligheder mere.

For mig har Penge Mentor Uddannelsen været en slags afslutning på den der undskyldning for, at jeg var noget. Jeg fik simpelthen tilladelsen til at være mig, og til at fylde. Det havde taget meget længere tid for mig at nå den afslutning, hvis jeg havde gået vejen helt alene, og der er jo ingen grund til at fare vild på egen hånd, når man kan blive vist vejen af en anden. At få hjælp af andre er en GPS, og den gør vejen både hurtigere, lettere og sjovere.

Det har været en øjenåbner at forstå, at vi er mange, der har de samme kampe. Vi tror, at vi er helt alene. Det er vi ikke. Det giver en tryghed og en tilladelse til, at jeg ikke behøver at være fejlfri, og at det er okay, at jeg ikke kan være ekspert til noget fra dag 1.

Jeg har sænket skuldrene, og er kommet helt frem i sølvsandalen! Det er fedt!

Jeg havde 3 gange forgæves prøvet at få bedre renter hos min bank. Jeg var faktisk klar til at skifte bank, men i stedet lagde jeg pres på min nuværende bankrådgiver.

Jeg sagde: “Prøv og hør her: jeg har været kunde hos jer siden jeg var 2 år! Jeg har lånt mange penge, men jeg sgu også passet alle mine afdrag, og altid betalt tilbage. Det vil jeg gerne belønnes for, for jeg er faktisk en skide god kunde! ”

Det var 4. gang jeg forsøgte, og denne gang lykkedes det!

Jeg er sikker på at det var fordi jeg SELV vidste, at jeg faktisk er en god kunde, og det ville jeg belønnes for. Det var min nye selvtillid, der slog igennem. Den øvelse har sparet mig for mange penge i renter.

Vi kvinder bliver jo tit i noget, selvom det ikke er helt godt nok, og det er altså min erfaring, at det godt kan betale sig at være mere krævende overfor de bankfolk. Det kræver selvfølgelig en tyngde i sig selv, og det er den, jeg hjælper mine kunder til at opbygge.

***
Find Mias hjemmeside HER og hendes Facebook side HER.