Hvem taler du med om dine penge?

I sidste uge blev det 3. hold på Penge Mentor Uddannelsen skudt i gang. Jeg havde virkelig glædet mig til at mødes med holdet, og det blev 2 spændende dage, hvor vi bl.a. talte om, hvad en pengementor egentlig er, og hvordan vi adskiller os fra andre, der beskæftiger sig med penge og økonomi.

I de 3 år hvor jeg har været selvstændig pengementor har jeg talt med hundredevis af kvinder om deres forhold til penge og økonomi. Jeg kan stadig blive forundret over, hvor mange følelser der kan være bundet op på emnet.

Mange går rundt med en fin facade, hvor alting ser velfungerende ud og det hele spiller. Godt job, fin løn, dejligt hus, nydelig pensionsopsparing… Som en af mine kunder beskrev det:

Problemet var egentlig ikke, at jeg ikke havde penge nok – problemet var, at de følelser, der var forbundet med mine pengemønstre efterhånden var blevet umulige at navigere i. 

Der er mange forskellige årsager til at Penge & Følelser er en sprængfarlig cocktail. Fælles for dem er, at det kan aflæses på bankkontoen, for hvis du i virkeligheden ikke tror, at du fortjener pengene, eller du shopper på dine følelser, eller du er alt for generøs. Det kan koste dig mange penge. Og det kan afholde dig fra at træffe de vigtige og strategiske beslutninger omkring din økonomi.

Kender du det, når der er noget, du er lidt flov over? Så har du absolut ikke lyst til at tale med nogen om det. Som i : overhovedet ikke. I stedet gør du alt hvad du kan for at undertrykke følelserne. Det løser det bare ikke…

Hos en pengementor er der ingen løftede pegefingre. Hos en pengementor kan du tale om alt det, der føles vanskeligt. Når jeg taler med kvinder om deres penge, er det som regel første gang de overhovedet betror sig til nogen, og åbner op for posen.

Jeg har fundet ud af, at bare det, at blive mødt i øjenhøjde af et menneske, som lytter uden at fordømme virker forløsende. Tit sidder jeg bagefter og tænker “var det bare det?” Men det er jo fordi penge er sådan et stort tabu, og der er så mange kvinder, der har fået bildt sig selv ind, at de ikke kan finde ud af økonomi.

Tit er de også omgivet af mænd, som er rigtig gode til det. Den sammenligning falder som regel lidt hårdt ud.

Jeg VED at alle kan finde ud af at tage sig godt at deres penge. Jeg ved, at det er muligt at tage følelserne ud, hæve bevidstheden og tilsætte lavpraktiske værktøjer så du kan få ro i maven, god samvittighed og flere penge på kontoen.

Hvis du vil tale med en pengementor, kan du finde nogle af dem jeg har certificeret her. Det kan blive en af de bedste investeringer du har gjort længe 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *