Er alt, som det skal være?

99% af mine kunder er kvinder, og jeg bliver tit spurgt, hvorfor det netop er kvinderne der søger hjælp.

Hvorfor er det kvinder, som får ondt i maven over netbank og tror, at de ikke kan finde ud af det med penge? Hvorfor tror så mange, at de er talblinde og nok helt håbløse?

Eller hvorfor føler så mange sig som en lille pige, der skal ind på inspektørens kontor og have skældud, når de skal i banken?

Jeg ved, at det hænger sammen med vores pengehistorier. Både vores private som vi har skabt i vores opvækst og liv, OG vores generationshistorier.

Det er jo ikke så længe siden, at kvinder fik deres egen økonomi og egne penge.

Jeg er 54 og bare i min mors ungdom i 50’erne var det ikke almindeligt at kvinder tjente deres egne penge, og hvis de gjorde var det som regel manden, der havde det sidste ord at skulle have sagt omkring familiens økonomi.

Går vi en generation tilbage til mine bedsteforældre, var de fleste kvinder helt afhængige af mænd når det kom til penge. Enten deres fædre, mænd, sønner eller andre i familien. En kvinde blev gift for at blive forsørget, og økonomien var mandens domæne. Det var en helt naturlig del af familie livet dengang.

Så dels er der altså vores historie med penge som kvinder – men der er også det, at de fleste af os slet ikke har lært, hvordan vi skal håndtere penge.

Som en af mine kunder sagde: I min familie blev det bare ikke forventet, at vi piger skulle vide noget om penge eller være gode til det. Det var drengene, der var det. Og hun er altså ikke fyldt 40 endnu, så den lader jeg lige stå et øjeblik…

Vi har heller ikke lært, at det er vores historier og overbevisninger, der styrer vores forhold til penge – af den simple grund, at vores forældre ikke selv vidste det, og derfor ikke kunne lære os det.

Hvis vi har lært om penge som børn, er det tit sket ud fra et efterkrigstids- og 70 spare mindset, som bare ikke giver mening for mange af os her i 2019, hvor de fleste af os lever med en velstand som var ret utænkelig for bare 40 år siden.

Kvinder er som regel mere i kontakt med deres følelser end mænd er, og der er tit rigtig mange følelser knyttet op på penge. Følelser som vrede, frygt, ked-af-det-hed, bekymringer, overvældelse og så videre.

Mange af mine kunder siger, at det eneste de havde lært om penge som barn var, at der aldrig var nok, og at penge var lig med problemer.

Har man det sådan, så er penge og pengesager da det sidste man vil beskæftige sig med, for så kommer man jo i kontakt med alle de ubehagelige følelser.

Sådan opstår pengeblokeringer.

Pengeblokeringer kan koste dig kassen, især hvis du tjener godt, og har mistet overblikket. Nu kommer der nogle tal, og inden jeg skriver dem, så lad mig slå en ting fast:

Hvis du genkender dig selv i det her, så skal du ikke skamme dig.

Du skal ikke slå dig selv oveni hovedet.

Du skal ikke blive flov.

OK, her kommer det:

De individuelle VIP kunder jeg arbejder med, bruger som regel 7.000 – 10.000 kr. på ligegyldigheder om måneden.

Typisk skyder de selv på 3.000 – 6.000 kr. og typisk er det en del mere.

De fleste får sig nogle gevaldige overraskelser.

Det er selvfølgelig ikke rart at opdage.

Men selvom det ikke er rart, så er det GODT.

For når pengemindsettet opgraderes og vanerne ændres – ja, så er vejen banet for din fremtidige økonomiske frihed med formue.

I stedet for at blæse pengene afsted på alt mulig, kan du sætte dem til at arbejde for dig. Det kan betyde en formue til forskel, samtidig med den fedeste følelse af POWER fordi det er dig, der styrer dine penge og ikke dine penge, der styrer dig.

Hvis du investerer fx 7.000 kr. hver måned i 10 år, og får et gennemsnitligt årligt afkast på 13%, så kan du have omkring 1,7 million kr. om 10 år.

Eller du kan blæse dem af på ligegyldigt forbrug.

Valget er dit.

Du kan MEGET mere med dine penge, end du tror. Det er så nemt at lade dem smuldre mellem fingrene, men hvad vil du egentlig med dine penge? Det må aldrig være surt. Du skal selvfølgelig ikke leve på en sten, for det er der da ingen, der kan holde ud.

Det kræver selvfølgelig, at du er klar til at gøre noget andet, end du plejer. Der kommer ikke nogen, og gør det for dig.

Du er nødt til at gøre op med dit gamle penge mindset og den måde, du bruger dine penge på. Det er nærmest umuligt at gøre alene, fordi du ikke kan se dine egne blinde vinkler.

Hvis du overvejer at få min hjælp til at skabe fundamentet for din fremtidige økonomiske frihed, hvor du sætter en prop i forbruget på 21 dage, og lærer at få pengene til at arbejde for dig i stedet, så er du velkommen til at sende mig en mail på info@birgitte-hansen.dk med et JA TAK, så vender jeg tilbage til dig omkring mit individuelle VIP forløb.

For din økonomiske frihed
Kh Birgitte

PS: Billedet er fra min strand på syd spidsen af Danmark, hvor jeg sad lunt i læ og sol og nød min morgen i går. Det enkle liv ved vandet er en del af min økonomiske frihed. Hvordan ser din ud?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *