Det eneste problem du skal løse

Kender du det her:

* Du har fået en forfremmelse eller lønstigning, som du er virkelig glad over. Du traller og smiler på vejen hjem. Men om aftenen kommer du op og skændes med din mand.

* Du har taget tyren ved hornene og set i øjnene, hvad du bruger dine penge på. Du tjekker ind på netbank mindst 2 gange om ugen, og dit overforbrug er blevet tøjlet. Du er virkelig stolt, og nu er der også flere penge på kontoen. Men så mister du grebet lidt… ryger lidt af sporet… begynder at bruge for meget igen, og måske også mere end du gjorde før.

* Du har investeret i uddannelse eller udvikling af dig selv eller din virksomhed. Du er klar – helt ude på kanten af stolen med spidset blyant. Fyldt med de bedste intentioner og et åbent sind for alt det nye. NU skal det være. Nogle måneder senere konstaterer du, at du ikke har implementeret det du har lært, og resultaterne udebliver.

Du startede med at være så glad. Men så fik du spændt ben for dig selv, og nu er du dælme ikke glad mere. Øv.

Hvad er det, der sker?

Jeg har brugt mange år på at prøve at regne ud, hvorfor mit liv gik i sådan nogle bølger. Hvorfor gik det galt, når det nu lige gik så godt?

Det var først da jeg lærte om det eneste problem, som vi behøver at løse, at jeg kunne forbinde punkterne og forstå hvorfor. Løsningen blev serveret af Gay Hendricks:

“Jeg har en begrænset tolerance for at have det godt. Når jeg rammer min øvre begrænsning, begynder jeg at fabrikere tanker, som får mig til at føle mig skidt tilpas. Den øvre begrænsning er et loft, jeg selv har skabt.

Men det handler ikke kun om tanker. Problemet er større end som så: Det ser ud til, at jeg har en begrænset tolerance for at mit liv generelt går godt.

Når jeg rammer min øvre begrænsning gør jeg noget, der stopper den positive udvikling i mit liv. Jeg kommer fx i et skænderi med min ex kone, jeg mister penge eller gør noget andet, der bringer mig ned under min grænse for, hvor godt jeg synes jeg må have det.”  (The Big Leap – frit oversat)

Så det problem du skal løse, er de øvre begrænsninger du selv skaber.

Penge Mentor Uddannelsen arbejder vi netop med selvsabotage og øvre begrænsninger. Økonomi er et af de helt store områder, hvor vi spænder ben for os selv, kludrer i det og får ødelagt tingene, fordi vi rammer vores loft for, hvad vi tror, vi fortjener.

Det lærte vi altså ikke på Roholmsskolen i Albertslund…

Det betyder, at når jeg UDVIDER min kapacitet for at have det godt – og mærke glæden indeni uden nogen særlig grund – så er jeg også igang med at forbedre hele mit liv og min økonomi. Så begynder “problemer” at løse sig af sig selv. Jeg tager mere ansvar, fordi det er selvkærligt. Jeg bliver gode venner med mine penge, så de gerne vil blive hos mig, istedet for at flytte ud på andres konti.

Jeg har nørdet med det her område i 4-5 år nu, og jeg ved, at det virker. Jeg ser det i mit eget liv. Jo mere jeg udvider min kapacitet for at have det godt, jo lettere bliver mit liv på alle planer, og jo flere penge er der i mit liv. Det er en lov. Heldigvis virker den også for mine kunder 😉

Men det lærte vi altså ikke på Roholmsskolen i Albertslund! Jeg lærte det heller ikke på HF. Heller ikke på universitetet. Jeg kan ikke læse om det i avisen. De taler aldrig om det i TV.

Måske har du heller aldrig har lært det…

Kan du godt have det GODT det meste af tiden? Uden at have spist eller drukket noget?

Ja, det kan du godt. Hvis du vælger det. Det, du fokuserer på vokser, og det eneste du virkelig kan styre her i livet, er dit fokus og dine tanker.

Så hvad fokuserer du på i dag? Og de andre dage? Er det tid til at udvide din kapacitet for at have det godt, og dermed også hæve loftet for, hvad du tror du fortjener, og hvor mange penge du tillader i dit liv?

Du kan skrue op for glæden lige nu.

Vil du have mere inspiration? Så tilmeld dig nyhedsbrevet og få pengetype guiden + 4 genveje til et liv med økonomisk frihed HER.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *