De rige svin

“De fattige er sgu så sure”

Fritz & Poul, Rytteriet

Kender du Fritz & Poul fra Rytteriet? De to som tilsyneladende ikke laver andet end at drikke champagne, knalde deres alt for unge aupair piger og sige ting som “de fattige er sgu så sure” og “hvorfor køber de fattige ikke bare en båd?”

Humor er selvfølgelig smag og behag, men personligt synes jeg, at de er hylende morsomme. De er så karikerede, at de får mig til at grine af mig selv, og mine egne fordomme om, hvordan mennesker med mange penge er.

Dem der… du ved… De Rige Svin.

En af de virkelig effektive metoder til at holde pengene ude af livet er, at være bange for at blive som De Rige Svin. Det kan du gøre på 2 måder: Enten kan du holde dig selv fast i for lille en indtjening, eller du kan brænde dine penge af hurtigere end kalenderen når at ramme den 19.

Jeg har talt med flere hundrede kvinder om deres pengehistorier. Vi har talt om, hvad de så deres forældre gøre med penge. Hvad de hørte de voksne sige om penge, og hvordan hele stemningen omkring penge var.

Som en af kvinderne fortalte mig: “Der hvor jeg kommer fra, der synes vi, at mennesker med mange penge er kolde og egoistiske, mens os med få – eller færre – penge har sunde værdier og varme fællesskaber.”

Hvad tror du, den overbevisning betyder for hendes økonomi? Genkender du den sang fra dit eget liv? (Længere ned giver jeg dit et nyt perspektiv, som kan transformere den overbevisning på et øjeblik, og dermed åbne vejen for økonomisk frihed).

Pengetyperne

Den historie om, at du holder pengene ude af dit liv, hvis du synes at folk med mange penge er nogle rige svin, kender du sikkert godt. Den går igen i alle de amerikanske bøger jeg har læst om penge og rigdom.

Jeg mener, at historien er meget mere nuanceret. Det kan jeg se ud fra de hundrede vis af danske kvinder som jeg har talt med.

Derfor har jeg opstillet 10 pengetyper ud fra en dansk kontekst. 10 pengetyper, som viser de pengehistorier, der styrer danske kvinder, og hvordan hver type har en udviklingsvej imod økonomisk frihed.

Så hvilken pengetype er du mon? Hvordan ser din udviklingsvej mod økonomisk frihed ud?

Det kan du finde ud af, ved at få Pengetype guiden her

Tilbage til De Rige Svin

Jeg lovede dig et nyt perspektiv på De Rige Svin. Det kommer her.

I Danmark er det sådan, at de bredeste skuldre bærer mest. Hvis du tjente mere end 467.300 kr. (før skat) i 2016, så betaler du topskat. Det betyder også, at du er blandt de 10% af den danske befolkning, som tjener mest.

Men ved du, hvad det også betyder?

Det betyder, at du er med til at finansiere ca. 30% af hele velfærdsstaten!

Altså; de 10% som tjener mest betaler 30% af alle skatter og afgifter.

Så er DU med til, at give et stort og værdifuldt bidrag til vores sundhedsvæsen, ældrepleje, skoler, forsvar og alt det andet, vi sammen betaler for os selv og hinanden. Du er med til at række en hjælpende hånd til dem, der har det svært. Du er med til at uddanne vores børn og unge til at tage over.

Jeg ved ikke med dig – men det vil jeg gerne!

Jeg har ingen planer om skattely. Tværtimod betaler med med GLÆDE og STOLTHED tilbage til det land, som jeg elsker så højt, og det samfund, som har givet mig SÅ mange muligheder, som var helt utænkelige bare i min mors ungdom i 50’erne.

Er det at være et rigt svin?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *