Luksus simple living

Wroooum, wrooooummmm! Her er Pernille Mejslov på vej til helikopter flyvetur.

Det er sådan noget Pernille gør.

Ikke fordi Pernille sidder på en stor pose penge. Næe, det er fordi, hun har taget nogle meget bevidste valg i sit liv.

Pernille har bosat sig på Færøerne, og da hun kom, havde hun kun sin kuffert og sin hund med sig. Og så havde hun en drøm. En drøm om, at skabe et liv på hendes betingelser i tråd med hendes værdier.

Pernille er et af de mennesker jeg kender, der er bedst til det.

Jeg kender hende ret godt, for hun er nemlig uddannet pengementor, så jeg har haft fornøjelsen af, at støtte hendes transformation. Hun prioriterede også at flyve ned fra Færøerne, hver gang vi mødtes på uddannelsen.

Andre kunne jo nok have stoppet sig selv af den afstand… men for Pernille var det spørgsmål om prioritering. Der var noget, hun bare ville. Den slags beslutsomhed skaber resultater.

Da jeg for 1 år siden sagde til hende, at vi får mere at det, vi allerede er, og at det derfor handler om at fokusere på det, vi gerne vil have mere af, og lade resten ligge – ja, så skal jeg da lige love for, at hun tog noter, og gik i gang med at leve det 100 % !!

I dag har Pernille skabt et luksus simple living liv, hvor der er plads til alt det, som betyder noget for hende: Stilhed, ro, natur, familie, venner, kunst, musik, hunden Bertha, vandring på fjeldet, badning hele året, nærvær og værdi.

Det betyder også, at hun har god tid til sine ting, arbejder der, hvor hun er aller bedst og god tid til at være Pernille.

Pernille styrer hele sit liv efter sine kerneværdier: Enkelhed, lethed, ro, frihed, meningsfuldhed og kvalitet. Selv når hun støvsuger, gør hun det ud fra sine værdier.

Pernille har 3 ben, som giver hende indtægt. Hun er kunstner/illustrator, hun er pengementor og hun arbejder på plejehjemmet.

De sidste måneder har det været hendes mål, at skrue op for kunsten og pengementor arbejdet og ned for plejehjemmet.

Hun har brugt pengementor uddannelsen til at blive bevidst om den VÆRDI hun leverer, og det betyder, at hun får flere og flere opgaver og støt og roligt har skruet op – uden at kunderne er forsvundet.

Tværtimod.

Hun sælger mere og mere. For hun har nemlig en legende tilgang til sit salg nu, og fordi hun forstår sin værdi, er der ingen skam omkring priserne. Kunderne elsker det hun laver.

Sidst hun gav et tilbud, hvor hun følte sig ude af komfort zonen, svarede kunden blot “Ja tak”.

Nu er hun kommet så langt, at hun næsten ikke behøver vagterne på plejehjemmet mere, fordi hun næsten kan leve af sin kunst og pengementor forretning. DET er stort!

Du kan se Pernilles kunst på hendes Facebook side.

Pernille har i dag skabt luksus simple living i sit liv, og det er en del af det budskab, hun brænder for at udbrede i sine foredrag og workshops som pengementor. Hun inspirerer andre til at træffe bevidste valg med deres penge, og fokusere på muligheder og værdi.

Og så er det da bare ret fedt, at blive booket til et foredrag af den slags, hvor man sender en faktura på et pænt beløb.

Pernilles historie illustrerer hvor mange muligheder der er med Penge Mentor Uddannelsen. Du behøver nemlig ikke at tage det store skridt og sige jobbet op for at være selvstændig, hvis det ikke passer til dig. Du kan sagtens beholde dit job, og så køre din forretning som pengementor op ved siden af, i dit eget tempo.

Du finder Pernilles hjemmeside pengerum.dk her.

 

Dit arbejde bliver (heller) ikke mere meningsfuldt i 2018

Jeg kan tydelig huske hvordan det var. Hver morgen skar vækkeuret sig ind i hovedet som en høvl, og jeg væltede ud af sengen for at bruge endnu en dag i hamsterhjulet. For hver dag blev jeg mere og mere desperat og utilfreds, for jeg brugte slet ikke det bedste af mig selv. Det var ren drift, og jeg har mere end en gang siddet ude på toilettet og grædt af overvældelse, vrede og frustration.

Jeg længtes efter at arbejde med noget, der var meningsfuldt. Hvor jeg gjorde en forskel. Jeg længtes også efter, at det skulle være sjovt. Må man egentlig gerne det…?

Jeg længtes efter, at kunne bestemme over min tid selv. At kunne arbejde i fred og ro.

Der var også noget andet.

Som jeg næsten ikke turde sige højt…

Jeg ville tjene flere penge.

Det tog mig ret mange år, hvor jeg sad fast i al den længsel. Hvert år lovede jeg mig selv, at I ÅR skulle det bliver anderledes! NU skulle det være!

Men så gjorde jeg, som jeg plejede.

Og så blev det, som det plejede.

Det blev heller ikke året, hvor jeg fik det arbejdsliv med indhold, mening, tid og penge som jeg gerne ville have…

Hvad med dig? Drømmer du også om mere mening, indhold, tid og penge?

Det behøver faktisk ikke at være så svært. Lad mig starte bagfra med tiden og pengene.

Hvis du er ansat i et job, så sælger du din tid, og så er der et loft over, hvor meget du kan tjene.

Det er ikke dér, pengene er.

Hvis du i stedet for at sælge din tid, kan sælge et RESULTAT, så ligger vejen åben til flere penge og mere tid til dig. Hvis det resultat du sælger, er meget værd for kunden, kan du tage en god pris for dine ting, og så behøver du ikke at bruge så meget tid på at arbejde.

Men det starter et andet sted. Hvis du skal være selvstændig, så skal du jo have noget at sælge. Et koncept. Noget som kunderne gerne vil købe. Jeg prøvede først med selvkærlighed, men der er ingen, der vågner kl. 4.17 og tænker, “jeg har brug for noget selvkærlighed!”. Det sælger bare ikke.

Da jeg koblede selvkærligheden med penge, blev det en anden historie.

Det, der betyder allermest for mig nu er, at mit arbejdsliv er meningsfuldt, og at jeg bruger det bedste af mig. Det er det bedste (og mest selvkærlige), jeg har gjort for mig selv, og det har været alle pengene værd (jeg brugte mindst 300.000 kr. på at udvikle mit koncept, som jeg uddanner andre i nu).

Det eneste jeg ærgrer mig over er, at jeg ventede så mange år…

Venter du?

Hvis du drømmer om at være selvstændig, men mangler et salgbart koncept, vil jeg gerne invitere dig med på online foredraget om, hvordan du kan uddanne dig til pengementor med mulighed for at skabe en karriere indenfor et område, hvor der er et kæmpe udækket behov. Du kan også bruge uddannelsen til at skabe fundamentet for økonomisk frihed i dit eget liv.

Det koster kun din e-mail adresse, og du kan høre foredraget når det passer dig – enten på tidspunktet eller via linket som du får tilsendt.

Du tilmelder dig her.   

PS: Jeg har det liv i dag, som jeg drømte om i så mange år. Når jeg kunne, så kan du også. Hvad venter du egentlig på?

Farfar hængte sig i laden

Hun kiggede på mig med store øjne. Der var helt stille. Så stille, at man kunne høre en knappenål falde til gulvet.

“Tror du virkelig, at det hænger sådan sammen…?” spurgte hun. Langsomt og undrende. Jeg kunne næste høre tandhjulene dreje inde i hovedet på hende, mens hun tænkte så det knagede.

Jeg lod hende sidde stille lidt med tankerne. Øjnene flakkede. Så drog hun et dybt suk. “Det er alligevel vildt” sagde hun.

Kvinden som sad overfor mig, var igang med at finde ud af, hvorfor hun havde så svært ved at beskæftige sig med sine penge. Hun var god til at tjene dem, men det var som om hun bogstaveligt gjorde hvad hun kunne, for at komme af med dem igen, lige så hurtigt som de landede på hendes konto.

Netbank var ikke et sted, hun kom frivilligt, og hun blev tung og træt i hele kroppen, når hun skulle kigge på sine pengesager. Hun magtede det faktisk ikke. Samtidig var hun godt og grundigt frustreret, for hvorfor i alverden skulle det være så svært???

Hun forstod ikke, hvor pengene blev af. Det var bare som om de forsvandt af sig selv, og efterhånden som beløbene var blevet større og større – i takt med at hendes løn var steget igennem livet – blev følelserne mere og mere umulige at have med at gøre.

Jeg spurgte hende, hvad det var for nogle følelser, der kom op, når hun skulle tage sig at sine penge. Hun svarede, at det som om hun ikke måtte have dem. Som om hun ikke fortjente dem. Som om penge var beskidte. Roden til alt ondt. Noget vi ikke taler om.

Jeg spurgte ind til hendes historie med penge. Familiens historie. Hvad hun havde oplevet med penge som barn, og hvordan hendes forældre havde været med penge.

Og dér var den.

Pling!!! – sagde det, da 10 øren faldt.

“Min fars familie boede på gården, som havde været i slægtens eje i mere end 300 år. Men det blev hårde tider, og banken ville ikke hjælpe min Farfar. Han kunne ikke beholde slægtsgården og det var så stort et slag for ham, at han gik ud i laden og hængte sig …”

“Min Farmor knoklede resten af livet for at holde skindet på næsen, og min Far har altid indprentet os søskende, at man aldrig ved, hvornår det kan gå galt, og at vi kan blive ramt af katastrofer. Men der er aldrig rigtig blevet talt om Farfars død, og vi vidste godt, at vi ikke skulle spørge. Det er bare som sådan en stor grå masse af skam, skyld og fortielser. Jeg får helt ondt i maven, når jeg tænker på det…”

Det er en barsk histore. Desværre var det ikke første gang jeg hørte den. I mange familier, skal man ikke kradse meget i historien, før der er én, der har taget sit eget liv på grund af penge. Det er dybt traumatisk, og det kan trække spor igennem generationer, som det var sket for kvinden, der sad overfor mig.

Hun havde ubevidst konkluderet, at penge er onde, og derfor gælder det om at have så lidt med dem at gøre som muligt. Det kostede hende kassen.

Den gode nyhed er, at når vi forstår, at det er DERES historie og ikke vores – ja, så kan vi frigøre os fra den og i stedet skrive en ny histore. Det skal selvfølgelig være en historie, som støtter os og vores forhold til penge.

Jeg har set det mange gang: Når vi tør se historien i øjnene og give slip på den, kan der nærmest opstå mirakler, hvor et stort overforbrug, ondt i maven, dårlig samvittighed og stress over penge bliver vendt til overblik, ro i maven, lederskab, stolthed, glæde, taknemmelighed og (mange) flere penge på kontoen.

Der er power i kombinationen af penge og følelser. Det er min mission, at jeg vil forandre vores forhold til penge og økonomi så vi kan slippe stress og dårlig samvittighed. Jeg tror nemlig på, at der altid er en god grund til det, når penge og økonomi er en udfordring, og at det aldrig bare handler om, at du skal tage dig sammen.

Vil du vide mere om sammenhængen mellem følelser og penge? Så få pengetype guiden + 4 genveje til økonomisk frihed.

Min største fejl

Jeg har brugt de sidste 10 år på at uddanne mig indenfor personlig udvikling og forretning, og i dag kan jeg se, at min største fejl er en, jeg deler med rigtig mange.

Jeg tog en mentor uddannelse, og jeg var vild med uddannelsen. Jeg var tændt. Jeg var på. Nu skulle det være! Jeg kastede mig ud i hjemmeside, blogindlæg og nyhedsbreve.

Jeg brændte for at hjælpe andre til et “selvkærligt kørekort til overskud”, fordi jeg selv havde oplevet, hvordan selvkærligheden havde forandret mit liv fra et alvorligt stress nedbrud til et liv, hvor jeg følte mig grund-godt tilpas.

Det var også fint alt sammen. Det var der mange, der gerne ville høre om.

Der var bare et problem. En enkelt lille “detalje”.

Når jeg inviterede til noget, der kostede penge – ja, så kom der jo ikke nogen.

Det er skidt, når man gerne vil være selvstændig, og skabe et liv på sine egne betingelser – OG tjene penge til at leve det.

I dag kan jeg sagtens se, hvorfor det var sådan. Selvkærlighed er fantastisk.

Der er bare ikke nogen, der vågner om natten og tænker “Jeg har brug for noget selvkærlighed! Hvor er der en selvkærligheds-mentor jeg kan booke???”

Det sker ikke.

Min største fejl var, at jeg manglede et salgbart koncept, som løste rigtige, erkendte problemer – altså den slags problemer som vi ligger vågne om natten over. Fx penge.

Den store forandring kom, da jeg koblede selvkærligheden med PENGE. Penge som indgangsvinkel til personlig udvikling viste sig at være det, der skulle til.

Vi har alle sammen penge. Vi har allesammen et forhold til penge. Mange kvinder har fået blandet en masse følelser ind i emnet penge, og jeg ved godt, hvorfor det er sådan.

Men hvor går man hen med penge-følelses udfordringer? Banken? Økonomisk rådgivning? Revisoren? Ikke rigtig, vel…

Det er her pengementoren kommer ind i billedet. Som pengementor hjælper du dine kunder med at tage følelserne ud af økonomien, helt uden løftede pegefingre. Derfra er det ret enkelt at tilsætte lavpraktiske værktøjer, som giver (mange) flere penge på kontoen og en lyst til at begynde at tænke langsigtet og strategisk med pengene.

Hvad med dig? Har du også en drøm om, at skabe et arbejdsliv på dine betingelser, hvor du bruger hele dig, og hvor du virkelig gør en forskel for andre mennesker?

Der findes mange gode uddannelser derude. Hvis du vil lære at bruge pengene som indgangsvinkel til at hjælpe andre med BÅDE at få (mange) flere penge på kontoen OG hæve bunden på alle områder i deres liv, så er Danmarks eneste Penge Mentor Uddannelse en mulighed.

Jeg har brugt mindst 300.000 kr. på at udvikle mit koncept, og nu kan du tage den direkte vej, og høste frugterne af min indsats.

Jeg vil gerne invitere dig med på online foredraget om, hvordan du kan uddanne dig til pengementor med mulighed for at skabe en karriere indenfor et område, hvor der er et kæmpe udækket behov. Du kan også bruge uddannelsen til at skabe fundamentet for økonomisk frihed i dit eget liv, og er du allerede selvstændig, kan du udvide din eksisterende forretning med et nyt område.

Du kan ikke undgå at transformere dit eget pengemindset, og er du selvstændig, betyder det at du får ro i maven med at tage den pris, du i virkeligheden er værd.

Der kan være mange grunde til, at uddanne sig til pengementor. Kom med på online foredraget (hvor jeg også deler en særlig bonus) og hør, hvad du kan få ud af uddannelsen. Du kan høre foredraget, når det passer dig – enten på tidspunktet eller via genudsendelsen. Mail med link kommer automatisk, når du er tilmeldt.

Du kan høre foredraget her.

Og del endelig, hvis du kender nogen, som også gerne vil uddannes i et gennemtestet og salgbart koncept.

 

 

Kvinder og penge

Mine kunder er primært kvinder – både dem på PMU og dem jeg arbejder med i forløb. Jeg bliver tit spurgt, hvorfor det netop er kvinderne der søger hjælp.

Hvorfor er det kvinder, som får ondt i maven over netbank og tror, at de ikke kan finde ud af det med penge? Hvorfor tror så mange, at de er talblinde og nok helt håbløse?

Eller hvorfor føler så mange sig som en lille pige, der skal ind på inspektørens kontor og have skældud, når de skal i banken?

Jeg ved, at det hænger sammen med vores pengehistorier. Både vores private som vi har skabt i vores opvækst og liv, OG vores generationshistorier.

Det er jo ikke så længe siden, at kvinder fik deres egen økonomi og egne penge.

Jeg er 52 og bare i min mors ungdom i 50’erne var det ikke almindeligt at kvinder tjente deres egne penge, og hvis de gjorde var det som regel manden, der havde det sidste ord at skulle have sagt omkring familiens økonomi.

Går vi en generation tilbage til mine bedsteforældre, var de fleste kvinder helt afhængige af mænd når det kom til penge. Enten deres fædre, mænd, sønner eller andre i familien. En kvinde blev gift for at blive forsørget, og økonomien var mandens domæne. Det var en helt naturlig del af familie livet dengang.

Så dels er der altså vores historie med penge som kvinder – men der er også det, at de fleste af os slet ikke har lært, hvordan vi skal håndtere penge.

Som en af mine kunder sagde: I min familie blev det bare ikke forventet, at vi piger skulle vide noget om penge eller være gode til det. Det var drengene, der var det. Og hun er altså ikke fyldt 40 endnu, så den lader jeg lige stå et øjeblik…

Vi har heller ikke lært, at det er vores historier og overbevisninger, der styrer vores forhold til penge – af den simple grund, at vores forældre ikke selv vidste det, og derfor ikke kunne lære os det.

Hvis vi har lært om penge som børn, er det tit sket ud fra et efterkrigstids- og 70 spare mindset, som bare ikke giver mening for mange af os her i 2017, hvor de fleste af os lever med en velstand som var ret utænkelig for bare 40 år siden.

Man siger jo, at kvinder er mere i kontakt med deres følelser end mænd er, og der er tit rigtig mange følelser knyttet op på penge. Følelser som vrede, frygt, ked-af-det-hed, bekymringer, overvældelse og så videre.

Mange af mine kunder siger, at det eneste de havde lært om penge som barn var, at der aldrig var nok, og at penge var lig med problemer. Har man det sådan, så er penge og pengesager da det sidste man vil beskæftige sig med, for så kommer man jo i kontakt med alle de ubehagelige følelser.

Penge er på mange måder et tabu, og rigtig mange kvinder har stress og dårlig samvittighed når det kommer til penge.

Jeg vil bryde tabuet, og få mange flere kvinder til at steppe op i deres forhold til penge, fordi penge er – uanset om du kan li det eller ej – en vigtig del af livet, og de muligheder vi giver os selv for udfoldelse og frihed.

Kunne du tænke dig at vide mere om sammenhængen mellem Penge & Følelser? Så download pengetype guiden og få også 4 genveje til økonomisk frihed.

Budget eller Buddha?

Som jeg ser det, kan man opdele emnet PENGE i 2 lejre:

Den ene er budgetlejren med Excel, rådgivning, beregninger og tørre tal. I den lejr interesserer man sig overhovedet ikke for HVORFOR så mange har det svært med at tage sig af deres penge og økonomi. Det handler kun om fakta, og der er intet fokus på følelsesmæssige propper. Det er herfra det meste bankrådgivning kommer.

I den anden lejr handler det udelukkende om at tiltrække rigdom gennem manifestation, meditation, healing af chakraer og hvad det nu ellers er. Men der er INGEN hjælp til, hvad det er for nogle kanaler pengene rent faktisk skal komme fra, eller hvordan de skal håndteres, når de kommer. Det hele bliver nemt alt for fluffy og ukonkret. Det er kun mindset og tiltrækning, men uden den fysiske handling, og så bliver pengene som regel inde i hovedet og kan ikke aflæses på bankkontoen.

Begge tilgange har noget godt. Og mangler noget andet. Synes jeg.

Jeg har skabt mit eget koncept, og min egen tilgang til penge, hvor jeg tager det gode fra begge verdener, og lader resten ligge.

Det er nemlig min erfaring, at det der virkelig hjælper kvinder med deres forhold til penge og økonomi er en tilgang, hvor vi ser på de bagvedliggende årsager til, at penge og økonomi er svært SAMTIDIG med at vi kigger på, hvad de rent faktisk bruger pengene til og hvordan de kan planlægge deres økonomi.

Det betyder, at min tilgang både er meget jordnær og konkret, OG jeg også arbejder med loven om tiltrækning som en helt naturlig del af min måde at hjælpe mennesker på. For mig betyder loven om tiltrækning at vi tiltrækker mere af det vi allerede ER. Er vi sådan nogle, der ikke får taget ansvar for pengene – ja, så får vi mere af det.

Er vi sådan nogle, der lærer at tage ansvar for pengene, bliver gode venner med dem og behandler dem som gode venner – ja, så får vi mere af DET. Fokus skaber resultater, og begyndelsen på økonomisk frihed starter med, at tage ansvar for det, du allerede har, og dit pengemindset.

Det er min erfaring, at den cocktail er virkelig virkningsfuld, og skaber langtidsholdbare resultater for mine kunder, og mine studerende på Penge Mentor Uddannelsen siger det samme. Det gør en verden til forskel, og det hjælper rent faktisk vores kunder til at få ro i maven, god samvittighed og (mange) flere penge på kontoen.

Kunne du tænke dig mere inspiration? Så få pengetype guiden + 4 genveje til økonomisk frihed

Hvor står din pengetermostat?

Dine pengehistorier blev grundlagt i din tidlige barndom, hvor du så og hørte på, hvordan dine forældre talte om penge, og behandlede penge.

Din fortolkning af det du oplevede, blev til dit billede af, hvordan verden er skruet sammen rent pengemæssigt. Billedet er faktisk en slags software, der er installeret i dit system, og den software styrer den måde, du er med dine penge på.

Det svarer til at have en pengetermostat, der er indstillet på en bestemt temperatur. 

Når du rammer grænsen for, hvor meget du tror, du må have på kontoen, vil du ubevidst begynde at skaffe dig af med de ekstra penge for at blive i den velkendte komfortzone.

Vi arbejder med pengetermostaten på Penge Mentor Uddannelsen, fordi den er så grundlæggende for, hvad der sker med dine penge.

Hvis din termostat er indstillet på udluftning kan det altså koste dig mange penge, som kunne have været på din konto, eller brugt mere strategisk.

Din pengetermostat er også med dig, når du forhandler løn, eller sætter dine priser som selvstændig.

Der kan være mange forskellige grunde til, at din termostat slår til, for at bringe dig ned på velkendt niveau. Her kommer nogle klassikere:

 • Du har lært, at mennesker med mange penge er kolde, overfladiske og egoistiske, mens mennesker med færre penge er varme, hjertelige og har sunde fællesskaber.
 • Du tjener godt, men tror ikke, at du fortjener et liv med økonomisk stabilitet, hvor der er penge på kontoen. Du har svært ved at eje din succes.
 • Du har haft hårde økonomiske erfaringer tidligere i livet – måske mistet en masse penge – og har ubevidst konkluderet, at du ikke kan finde ud af det med penge.
 • I din familie var det mændende, der var gode til penge, og det blev ikke forventet, at pigerne skulle lære det.
 • Du har oplevet, at penge er lig kærlighed, og det mønster fortsætter du overfor dine børn.

Det gode ved at vide, at det sådan set bare er nogle historier, du har samlet op dengang du blev formet er, at de historier kan skrives om! Du behøver ikke, at fortsætte med at lade dem styre dig.

Hvad skal dine nye pengehistorier være? Hvad skal du begynde at fortælle dig selv, så du kan skrue op for pengetermostaten?

Vil du have mere inspiration? Så tilmeld dig mit nyhedsbrev og få pengetype guiden + 4 genveje til økonomisk frihed.

Du er også altid velkommen til at skrive til mig på info@birgitte-hansen.dk hvis du er interesseret i at få min hjælp.

 

Hvem taler du med om dine penge?

I sidste uge blev det 3. hold på Penge Mentor Uddannelsen skudt i gang. Jeg havde virkelig glædet mig til at mødes med holdet, og det blev 2 spændende dage, hvor vi bl.a. talte om, hvad en pengementor egentlig er, og hvordan vi adskiller os fra andre, der beskæftiger sig med penge og økonomi.

I de 3 år hvor jeg har været selvstændig pengementor har jeg talt med hundredevis af kvinder om deres forhold til penge og økonomi. Jeg kan stadig blive forundret over, hvor mange følelser der kan være bundet op på emnet.

Mange går rundt med en fin facade, hvor alting ser velfungerende ud og det hele spiller. Godt job, fin løn, dejligt hus, nydelig pensionsopsparing… Som en af mine kunder beskrev det:

Problemet var egentlig ikke, at jeg ikke havde penge nok – problemet var, at de følelser, der var forbundet med mine pengemønstre efterhånden var blevet umulige at navigere i. 

Der er mange forskellige årsager til at Penge & Følelser er en sprængfarlig cocktail. Fælles for dem er, at det kan aflæses på bankkontoen, for hvis du i virkeligheden ikke tror, at du fortjener pengene, eller du shopper på dine følelser, eller du er alt for generøs. Det kan koste dig mange penge. Og det kan afholde dig fra at træffe de vigtige og strategiske beslutninger omkring din økonomi.

Kender du det, når der er noget, du er lidt flov over? Så har du absolut ikke lyst til at tale med nogen om det. Som i : overhovedet ikke. I stedet gør du alt hvad du kan for at undertrykke følelserne. Det løser det bare ikke…

Hos en pengementor er der ingen løftede pegefingre. Hos en pengementor kan du tale om alt det, der føles vanskeligt. Når jeg taler med kvinder om deres penge, er det som regel første gang de overhovedet betror sig til nogen, og åbner op for posen.

Jeg har fundet ud af, at bare det, at blive mødt i øjenhøjde af et menneske, som lytter uden at fordømme virker forløsende. Tit sidder jeg bagefter og tænker “var det bare det?” Men det er jo fordi penge er sådan et stort tabu, og der er så mange kvinder, der har fået bildt sig selv ind, at de ikke kan finde ud af økonomi.

Tit er de også omgivet af mænd, som er rigtig gode til det. Den sammenligning falder som regel lidt hårdt ud.

Jeg VED at alle kan finde ud af at tage sig godt at deres penge. Jeg ved, at det er muligt at tage følelserne ud, hæve bevidstheden og tilsætte lavpraktiske værktøjer så du kan få ro i maven, god samvittighed og flere penge på kontoen.

Hvis du vil tale med en pengementor, kan du finde nogle af dem jeg har certificeret her. Det kan blive en af de bedste investeringer du har gjort længe 🙂

Jeg kom for godt i gang

Jeg sidder her med kaffen, stearinlys, stille musik, gaver og vapsen for fødderne. I den der blanding af træthed, fyldthed, taknemmelighed og stor, stor glæde.

I går certificerede jeg nemlig mit 2. hold på Penge Mentor Uddannelsen. Det har været den vildeste rejse sammen med de her 9 kvinder, og jeg er så taknemmelig for deres tillid, spørgsmål, vedholdenhed, grin, tårer, ærlighed, gå-på-mod og den fantastiske energi vi sammen fik skabt.

Og ved du hvad? Jeg har faktisk lidt svært ved at skrive det her. For dér, hvor jeg kommer fra, praler vi ikke…

… og jeg ved ikke, hvordan jeg skal fortælle dig det her, uden at en del af mig synes, at det lyder som praleri.

Må det virkelig være SÅ godt? (og så har jeg endda ikke sagt noget om maden og vinen til vores afslutningsmiddag).

Da jeg var barn, fik jeg tit at vide, at jeg ikke skulle komme for godt i gang!

Det var min far Mogens, der sagde det, sammen med BLIKKET, som kunne stoppe mig på et splitsekund.

Når jeg så alligevel kom for godt i gang, kunne jeg “få en kurv at hoppe i.”

Det var ikke fordi min far var hverken væmmelig eller dum eller ville mig det skidt. Nej, tværtimod. Han ville det bedste for mig. Og han gjorde jo bare det, som han troede, ville være bedst for mig i livet.

Nå ja…. og så havde han selvfølgelig selv lært, at HAN ikke skulle komme for godt i gang. Den med kurven kom fra min farmor.

Jeg har brugt sådan ca. 30 år på ikke at komme for godt i gang.

Det hedder også komfort zone. For mig blev det kedsomheds zonen. Jeg havde noget indeni mig, som bare ville UD. Det tog mig mange år, at komme til i dag. Det kostede mig mange penge. Det kostede år med stress-syge og depression. Jeg var på anti depressiv medicin i 2-3 år.

Den eneste grund til, at jeg sidder her i dag – hvor jeg har uddannet 18 kvinder – er, at jeg gav mig selv tilladelse til at komme for godt i gang!

Sådan rigtig godt i gang.

Og det smitter. Heldigvis.

Her er et lille udpluk at de forandringer, som de 9 kvinder fortæller mig, der er sket i deres liv, siden vi mødtes første gang:

 • Jeg har fået nye og meget bedre bankaftaler
 • Mine alvorlige sygdomssymptomer er næsten væk
 • Jeg springer ud som selvselvstændig
 • Jeg elsker at gå på netbank og fordele mine penge på de mange konti. Især elsker jeg selvforkælelseskontoen (Det er “Pil modellen” som vi alle sammen har lært af den yngste kvinde på holdet. Kæmpe inspiration)
 • Penge kommer til mig på uventede måder
 • Jeg har haft de dybeste og mest forløsende snakke med min kære mand om penge og opvækst. Han fortæller mig ting, som vi aldrig har talt om før i vores lange liv sammen
 • Vi taler om penge som den mest naturlige sag i verden
 • Jeg har lært, hvad JEG har brug for, og nu tør jeg give mig selv det
 • Jeg lærer min søn, at han må ønske sig lige hvad han vil, hvor jeg før sagde “det har vi ikke råd til”
 • Jeg ved præcist, hvordan mine forløb skal se ud, nu hvor jeg skal finde mine kunder selv
 • Jeg er faktisk blevet forelsket i min kæreste igen
 • Jeg tog til møde med min kommende bank, og gav den så meget gas, at den kære bankmand måtte holde fast i bordkanten
 • Jeg har fået afmonteret mine løgnehistorier om, hvad jeg (ikke) kan, og hvad jeg er værd.
 • Kærlighed og penge. Det hænger jo uløseligt sammen!

Jeg er bare så glad – sidder med et smil, der kan knappes i nakken. For det var lige præcis DET, jeg ville stå i spidsen for, dengang jeg gik på arbejde hver dag og drømte om et andet liv.

Drømmer du også om et andet liv? Er det tid til, at du skal se at komme godt i gang? Jeg blir 52 om lidt, så drop den dér med, at det nok er for sent, og du er for gammel. Løgnehistorie.

 

Kærlig hilsen
Birgitte

PS: Min kære far tjekkede ud af planeten Jorden for 8 år siden. Men han er mere og mere med mig, og jeg tror altså, at han også har givet sig selv tilladelse til at komme godt i gang der, hvor han er.