Værs’go: Verdens bedste pengeråd

Det var helt sikkert en tirsdag aften i starten af 70’erne, at jeg fik det bedste råd, jeg har fået om penge. Det var nemlig tirsdag aften, hvor min mormor og morfar og resten af familien samledes hos os, for at tipse.

Der var altid vaniljekranse eller orangestænger på bordet. Du kan se det lige herunder. Billedet her at godt nok nogle år ældre, men det viser mig og min kære morfar.

Det var ham, der gav mig det bedste råd, jeg nogenside har fået om penge. Og som jeg ikke fulgte…

Nåmen, vi skal altså frem til starten af 70’erne, og jeg er ca. 8 år gammel denne her tirsdag aften. Vi børn sidder ved det lille røde bord med saftevand og vaniljekranse.

Morfar sidder også ved børnebordet. Han var noget af en spasmager, og denne her aften er han igen i gang med, at prøve at overbevise os om, at vaniljekransene skal sys….

…for der er jo hul i.

OK, det var i 70’erne og han var skrædder, så døm ikke den platte joke for hårdt – haha.

Men så sker det.

Morfar kigger mig lige ind i øjnene, løfter pegefingeren og siger langsomt og med eftertryk:

“Når du tjener 1 krone, skal du kun bruge 90 øre”.

DET er verdens bedste råd om penge!!!

Det er enkelt.

Det er nemt.

Det er til at forstå.
.
.
.
.
Gør jeg det så?

Implementerer jeg morfars geniale råd i min lommepenge-økonomi og senere, da jeg begynder at tjene penge?
.
.
.
.

Nej, det gør jeg da ikke!!!

Det lyder jo nogenlunde lige så spændende som at se maling tørre, og jeg har sandelig andre planer med livet, end at henslæbe det i snusfornuftig, bogholderagtig kedsomhed.

Gud fri mig vel!!!

Men i det øjeblik, der ved vaniljekransene sker der noget. Min rebelske pengetype ser dagens lys for første gang, for jeg husker tydeligt følelsen indeni af, at sådan en åndssvag regel, skulle jeg i hvert fald ikke nyde noget af.

Så jeg gjorde nogenlunde det modsatte.

Brugte alt hvad jeg havde, og noget til.

Kender du det?

Sidder du også igen og igen med en tom konto omkring den 25. fordi det liiiige stak af med dig?

Hvis du nu er helt ærlig – og jeg siger det ikke til nogen – hvor mange penge tror du så, der forsvinder ud på fis&ballade? Altså penge som du egentlig godt kunne lade være med at bruge?

Bare sig det tal, der først falder dig ind.

.
.
.
Gang det derefter med 1,5.

Så har du en rettesnor, for de fleste finder ud af, at tallet er noget større, end de regnede med.

Hvor meget er det på 1 år?

Hvad tænker du om det?
.
.
.

Det kan lade sig gøre, for selv de mest hårdnakkede og slåen-ud-med-armene rebelske pengetyper, at ændre det gamle mønster!

Vil du lære det? Så hør – eller genhør – mit webinar.
I webinaret får du:

  • De 3 afgørende årsager til, at du ikke har penge nok til dine drømme, og hvordan du overvinder dem
  • Mit 5 trins pengementor koncept til at gå fra at mangle penge, og til at have alle dem, du har brug for, til at leve det liv, du drømmer om
  • De 4 ting, der adskiller dem, der altid har penge fra dem, der aldrig har det

Det tager kun 1 time og 10 minutter at lære.

Hvis du ikke kan på de foreslåede tidspunkter, kan du høre genudsendelsen bagefter. Der kommer automatisk et link.

Hør webinaret her.

Kh Birgitte

Hold fast i dine drømme. Du kan meget mere med dine penge, end du tror og du fortjener det bedste.

Sommerhus, spa eller shopping?

I dag vil jeg dele noget fedt med dig. Jeg tror, du vil kunne lide det 🙂

Vi siger tit, at “penge ikke kan købe lykke”.

Nu sidder jeg her i mit sommerhus på Falster. Alt er sprunget ud, og her er så smukt. Mit hus ligger 5 min fra vandet, og jeg elsker at gå, sidde og ligge på den strand året rundt. Det gør mig lykkelig af være ved vandet. Det gør mig også lykkelig at vågne til fuglefløjt, solskin og lyden af vinden i de store træer. Det gør mig lykkelig at se på de sommerblomster, jeg har plantet i mine go’e gamle krukker.

Det er selvfølgelig rigtig nok, at jeg ikke kan købe fuglefløjt, blå himmel og strand.

Men jeg kan købe adgang til det.

Jeg kan købe tid til at nyde det.

Så hvis du spørger mig, kan du sagtens købe lykke. Når vi siger at “penge ikke kan købe lykke” så er det i virkeligheden en begrænsende overbevisning, der har rødder i opfattelsen af, at ENTEN har du penge – ELLER også er du lykkelig.

I den ligger også, at dem med penge nok er nogle dårlige mennesker, som har snydt sig til deres penge, eller har knoklet så hårdt at de har svigtet deres familie og venner for at have penge.

Tja, vi behøver jo ikke være enige. Det jeg bare ved er, at hvis det dybest set er en af dine overbevisninger om penge, så vil du ubevidst gøre hvad du kan, for at slippe af med pengene, fordi du ikke vil være et dårligt menneske.

Det kan du gøre, ved at bruge for mange.

Så kan du også blive drøn sur på dig selv over, at du nu igen fik købt noget, som egentlig ikke rigtig gør dig lykkelig, og SÅ har du – vupti – bekræftet, at penge ikke gør dig lykkelig. 

Penge er i virkeligheden en ressource du kan bruge, til at købe adgang til flere af de ting, der gør dig lykkelig. Det fede er, at du IKKE skal vælge. Du må gerne nyde dine penge, bruge dem klogt og strategisk på dét, som virkelig betyder noget for DIG.

Hvad ønsker du dig? Et sommerhus? Et spa ophold? En shoppetur hvor du køber de ting, der virkelig får dit hjerte til at synge?

Du kan meget mere med dine penge, end du tror.

Men hvis du lader dine begrænsende overbevisninger styre din økonomi, og du brænder pengene af på ligegyldigheder, så sidder du fast i fælden.

Det lyder så nemt, og det er også nemt for mange. Men siden du læser med her, så tænker jeg, og du heller ikke helt har knækket koden endnu. Det er helt ok. Jeg var selv virkelig lang tid om det, og det kostede mig mange penge hvert år, at jeg blev ved med at tænke, at det kunne jeg da sagtens finde ud af selv… det kunne jeg så tydeligvis ikke!

Hvor mange penge tror du, der smuldrer mellem fingrene på dig hver måned på ligegyldigheder? Bare sig det første tal, der falder dig ind.

Gang det så med 12. Hvad bliver det?

Det er så mange penge, du smuldrer væk hvert år.

Hvis du er klar til at få styr på pengene én gang for alle, så du kan få ro i maven, god samvittighed og (mange) flere penge på kontoen til de ting, som er virkelig vigtige for dig, så er du altid velkommen til at skrive til mig på info@birgitte-hansen.dk  så sender jeg dig info om, hvordan jeg kan hjælpe dig.

Om 1 år ville du ønske, at du var startet i dag.

Kh Birgitte

Hold fast i dine drømme. Du kan meget mere med dine penge, end du tror, og du fortjener det bedste!

3 ting din bankrådgiver ikke fortæller dig

Der er (mindst) 3 ting omkring penge, som din bankrådgiver ikke fortæller dig:

1) At du er marineret i din pengehistorie fra din opvækst, hvor dine forældre lærte dig om penge.

For mange betyder det, at ”det eneste jeg lærte om penge som barn var, at der aldrig var nok”.

Når det er din historie, vil din hjerne lede efter beviser på at det er sandt. Hvis den ikke finder nogen – ja, så skaber den dem selv. Også selvom du tjener godt.

Så bliver penge “roden til alt ondt.”

2) Når din konto der tom i slutningen af måneden (og måske før) så handler det aldrig om, at du bare skal tage dig sammen, og det kan ikke løses med Excel & Budget alene.

Det samme gælder for dig, der har stor modstand på at få styr på din økonomi og som tror, at du er talblind. Det er en løgnehistorie.

Din bankrådgiver ved bare ikke, hvordan han/hun skal hjælpe dig med det, for det lærer de ikke i banken.

3) At der er et alternativ til bankrådgivning, og at den på bare 3-4 uger, kan skabe ro i maven, overblik, god samvittighed og mange flere penge på kontoen.

NÅR du så har fået styr på din pengehistorie, dit pengemindset, din pengetype og har forstået, hvorfor det var så svært for dig – ja, SÅ skal du en tur i banken og snakke med dem om dine aftaler, så du kan få forhandlet de bedste vilkår for dig.

Men du er nødt til at gøre tingene i den rigtige rækkefølge, hvis du vil have succes med dine penge.

Overvejer du at få hjælp til det, din bankrådgiver intet aner om, så du kan få plus på kontoen og penge nok til drømmene? Så send mig en mail på info@birgitte-hansen.dk, så vender jeg tilbage med detaljerne.

For din økonomiske frihed !

Kh Birgitte

– som har hjulpet mere end 500 kvinder med at få plus på kontoen

“Jeg har plus på alle konti for første gang i lang tid. Jeg sparer op, og føler jeg har fået mere kontrol over vores fælles økonomi (som det tidligere var min mand der styrede, hvilket betød min økonomiske frihed var meget lille). Jeg indfrier mine drømme en efter en, fuldstændig som kurset lovede. Tusind tak!”    Dorte  

Jeg bruger pengene mere end en gang…

Hele vejen hen til kassen tænker jeg ”lad nu være”, ”jeg skal ikke købe det”, ”jeg har jo allerede 3 jakker i skabet”, ”jeg har brugt pengene en gang”, ”lad nu være”

… og så gør jeg det alligevel.

Hver måned bruger jeg mine penge mere end en gang, og jeg kan slet ikke stoppe mig selv. Jeg ved jo godt, at det er tåbeligt. Jeg har både et godt job, et ordentlig liv og alt ser fint ud på overfladen. Hvorfor kan jeg så ikke finde ud af at styre mine penge? Hvorfor er min konto tom hver eneste måned? Jeg er så flov over det, og jeg har aldrig fortalt det til nogen.

Sådan sagde Susan til mig. Hun var vred på sig selv. Hun var frustreret. Hun var ked af det. Og hun vidste ikke, hvad hun skulle gøre.

Jeg vidste, at hun ligner tusindvis af andre kvinder. Jeg vidste, at hun hverken er dum eller uansvarlig. Jeg vidste, at der altid er en god grund til det, når penge er en udfordring, og at det aldrig bare handler om at tage sig sammen.

Jeg vidste også, at der er en løsning. Jeg har nemlig hjulpet hundredvis af kvinder som Susan med at få styr på deres forhold til penge, så der er penge nok til at leve det liv, de drømmer om.

Susan var SÅ flov over sit (over)forbrug. Hun var så flov, at hun ikke talte med nogen om det… og det er jo en klassiker: når vi skammer os, så gemmer vi os så ingen skal finde ud af, at den er helt gal med os.

Kender du også det?

Så kender du måske også til at gøre som Susan gjorde. Nemlig at skjule sine indkøb for manden. Hun havde ikke engang mulighed for at glæde sig ordentligt over sine køb, for det hele var en stor pinlig affære, og når hendes mand engang imellem kommenterede, at hende konto nu igen var tom omkring den 20., blev hun både rasende og ked af det.

For hun vidste jo godt, at den var gal.

Hun vidste bare ikke, hvad hun skulle gøre ved det.

Jeg ved, at det ikke hjælper bare at tage sig sammen. Hvis det var så nemt, så havde Susan selvfølgelig gjort det for længst. Det havde du også. Men rejsen mod at have styr på dine penge, og nok til at leve det liv du drømmer om, starter mellem dine ører.

Den starter med at du forstår, at det er dine tanker og overbevisninger om penge, der styrer dit pengeliv.

Samlingen af dine tanker og overbevisninger om penge er dit pengemindset, og den gode nyhed er, at når du forstår dit pengemindset og beslutter dig for at opgradere det, så kan du have mange flere penge på kontoen i løbet af få måneder. Det er første step i at skabe fundamentet for økonomisk frihed.

Når Susan kunne – så kan du også!

Men hvis du gør som Susan, har du brug for hjælp.

Det behøver jo ikke at være mig, der skal hjælpe dig, men mit bedste råd til dig er:

Få hjælp.

Få hjælp af én, som selv har gået vejen, og som kender til den situation, som du sidder i nu.

For helt ærligt – du gider sgu ikke løftede pegefingre, og du skal heller ikke finde dig i det.

Alle Kloge Åger, der altid bare har været fornuftige og haft styr på… ja, godt for dem, men det hjælper sgu ikke dig! Så luk klogebutikken, Åge!

Hvis du er klar til at tage styringen over dine penge, så du kan få penge nok til at leve drømmelivet, så hop med på mit webinar og lær hvordan.

I webinaret får du:

  • De 3 afgørende årsager til, at du ikke har penge nok til dine drømme, og hvordan du overvinder dem
  • Mit 5 trins koncept til at gå fra at mangle penge, og til at have alle dem, du har brug for, til at leve det liv, du drømmer om
  • De 4 ting, der adskiller dem, der altid har penge fra dem, der aldrig har det

Hør webinaret her: http://bit.ly/2xaZt8A

For din økonomiske frihed

Kh Birgitte

PS: Kan du ikke på de foreslåede tidspunkter, kan du høre genudsendelsen.

PPS: Webinaret er pakket med konkret indhold og viden. Hvis du så vil mere, kan du komme med på Pengeskolen, som jeg også fortæller kort om i webinaret. Kom med her: http://bit.ly/2xaZt8A

 

Opdag den rigdom, der ligger skjult i din løn

“Der går penge ind den sidste. Så betaler jeg regninger den første. Så bruger jeg resten. Så starter møllen forfra”.

De fleste af os er vokset op i familier, hvor der ikke var så mange midler, så selvom vi “ikke manglede noget” så var penge stadig en knaphed, der blev brugt til at få dagen og vejen til at hænge sammen.

Det er en forstokket måde at se penge på, som kommer fra et forældet pengemindset. 

Et pengemindset, der fungerede fint for dine forældre og bedsteforældre, der kom fra krigs- og efterkrigstid, men som er total forældet i dag, hvor vi har SÅ mange muligheder, og hvor de fleste af os lever med en velstand, som var helt utænkelig for bare 30-40 år siden. De fleste har en opfattelse af, at penge er noget de mangler. Det er vi vokset op med, fordi vores forældre ikke havde de midler, som vi har i dag.

I stedet for at se penge som en begrænsning, kan du lære, at se penge som en mulighed for at opfylde dine drømme. Du skal gå fra at være offer for dine penge, og til at være leder af dem. Måske tror du, at du ikke har råd, samtidig med at du bruger en masse penge på ligegyldige ting, fordi du ikke lever det liv, du gerne vil have, og trøster dig selv med forbrug.

Du kan lære, at gøre penge til en ressource til at leve det liv du drømmer om, så det er DIG der styrer dit liv, og ikke dine penge, der bestemmer hvad du kan, eller ikke (tror du) kan.

Hvad skal dine penge gøre for dig? Hvad vil du gerne opnå med dine penge? Hvilket liv vil du leve?

Hvad drømmer du om? 

Drømmer du om at købe din egen bolig? Købe en hest eller en motorcykel? Vil du sende dine børn på efterskole? Vil du skære din arbejdstid ned til 25-30 timer om ugen, så du kan være mere sammen med dine børn?

Eller holde 8 ugers ferie om året?

Vil du altid have 6 måneders løn stående på en “rend mig i nakken” konto?

Vil du tage familien med på en længere rejse? Vil du købe en ødegård i Sverige? Vil du rejse på selvforkælelsesrejser flere gange om året? Vil du have pengene til et mentorforløb eller en uddannelse, som gør det muligt at skabe en meningsfuld karriere som selvstændig?

Vil du have praktisk hjælp til alt det, du ikke selv orker at bruge din sparsomme fritid på?

Det er op til dig.

Men du er nødt til at vende det forstokkede mangel-pengemindset på hovedet, se tingene i øjnene, træffe bevidste valg og gå efter at få drømmene opfyldt.

Du skal væk fra

“Næe, det har jeg desværre ikke råd til…suk…”

og hen til

“Yes! Hvordan kan det lade sig gøre? Jeg får det til at ske! Det er spændende!”

I stedet for at pengene bare fiser ud af din konto på ligegyldigt forbrug, skal du tage chefkasketten på. Du skal gøre dine penge til en ressource i stedet for at se dem som en mangel, og en evig kilde til problemer.

”Jeg har levet som en pengestruds siden jeg var ung, og altid stukket hovedet i sandet. Det har kostet mig mange tusinde kroner, men det var næsten værre, at jeg altid var så gal på mig selv. Pengementor metoden har gjort, er der faldet fuldstændig ro over det hele. Nu er det MIG, der styrer mine penge – og ikke omvendt.” Pia
Du har flere penge, end du tror, og du kan meget mere med dem, end du tror!

MEN.

Lad mig være 100% ærlig overfor dig:

Det er IKKE et qucik fix.

Jeg kan IKKE lære dig, at stampe penge op af jorden, eller vride dem ud af universet. Jeg har ikke en magisk glimmer tryllestav, som jeg kan svinge over dit hoved, mens du sidder i sofaen og visualiserer. Der er koncepter nok derude, der lover dig, at du kan blive rig i en fart. Pengementor metoden er ikke et af dem.

Du skal være villig til at gå vejen skridt for skridt. Du skal være villig til at gøre et stykke arbejde. Du skal være villig til, at se tingene i øjnene og vende hver en sten. Du skal være villig til, at sætte din pengevision over dine “must-have” følelser.

Det tager noget tid. Du vender ikke et forstokket pengemindset og uheldige vaner, som du har levet med hele livet, på 14 dage.

Men du kan være et helt andet sted om bare få måneder. Hvad er så muligt?

Hvad er muligt om 2 år? Om 5 år? Eller om 10 år? Meget, meget mere end du tror.

Penge er ikke en kedelig begrænsning. De er muligheder!!!

Jeg vil rigtig gerne lære dig hvordan, og det kan du lære i mit gratis webinar.

Webinaret er for dig:

✓ Der vil have flere penge mellem hænderne til at gå efter dine drømme og de ting, som virkelig er vigtige for dig.

✓ Der vil sparke låget af mangel mindsettet en gang for alle, så du i stedet ser penge som en ressource til at leve det liv, du drømmer om, og går efter at gøre ting mulige.

✓ Der har dårlig samvittighed over den måde, du bruger dine penge på, fordi du godt ved at dit forbrug koster kassen i det lange løb, og at det forhindrer dig i at leve de drømme, som virkelig betyder noget for dig.

✓ Der vil have konkret nede-på-jorden hjælp, uden løftede pegefingre, men ved almindelig sund fornuft i overskuelige steps, som nemt kan kombineres med en travl hverdag.

 

JA TAK – STIK MIG DET WEBINAR

Hvis du ikke kan på de foreslåede tidspunkter, kan du høre genudsendelsen.

Kom med på webinaret og lær min 5 trins pengementor metode til at gå fra at mangle penge, og til at have alle dem, du har brug for, til at leve det liv, du drømmer om.

Om 1 time og 10 minutter ved du hvordan.

For din økonomiske frihed
Kh Birgitte

Betal dig selv først

Jeg får det her spørgsmål hele tiden: Birgitte, hvad skal man investere i for at få de 13% i gennemsnitlige årlige afkast, som du taler om?

Jeg forstår godt, at mange gerne vil vide det. I en tid med negativ rente, gir det endnu mindre mening at spare op i banken. Det koster penge, at have penge i banken.

Den tror jeg ikke Mads Skjern havde set komme…

Lad mig starte med at sige, at investeringer ikke er et kvikfix, og at der ingen garantier er på aktiemarkederne.

Lige for tiden er markederne nærmest i en manio-depressiv tilstand, hvor kurserne suser op den ene uge, og brager ned den anden, og alle drømmer om at købe på bunden og sælge på toppen.

Usikkerhed på fremtiden, mange millioner nye ledige i USA og selvfølgelig den vanvittige situation verden befinder sig i som nedlukket – ja, det kan altsammen aflæses på markederne, som er hyper sensitive.

Aktiemarkederne er råben, skrigen, drama og tumultagtige scener på daglig basis.

Og.

Jeg interesserer mig ikke meget for, hvad der sker på daglig basis. Jeg tænker langsigtet.

Mindst 10 år og gerne mere.

Det er nemlig sådan, at aktiemarkederne har fordoblet folks penge gennemsnitligt hver 7. år de sidste 80 år – på trods af kriser, krige og bobler.

Det lærte jeg for 12 år siden, og dengang forstod jeg, at det ikke handler om at købe og sælge i en uendelighed (med mindre man selvfølgelig er til drama og dårlig nattesøvn) men om at være LANGSIGTET.

Jeg lærte også, at kvinder er bedre end mænd til at investere, fordi vi er bedre til at holde hovederne kolde. Vores helt store problem er bare, at vi ofte slet ikke er på markedet.

Det lader vi mændende om…

Tilbage til spørgsmålet.

Det handler ikke om, at finde en mirakel-aktie men om at have en STRATEGI. Det er den, jeg hjælper mine individuelle VIP kunder med at lægge.

Det skal være en strategi, som passer til dig. Den skal være individuelt tilpasset, og det er ikke en one-size-fits-all.

Jeg ser penge som en ressource, du kan geare til at arbejde for dig. Er du villig til at udskyde noget af dit forbrug i 10-20 år, kan du skabe en formue.

Jeg talte for nylig med en af mine VIP kunder om det.

Hun er en succesfuld forretningskvinde med et mål: At sætte 10.000 kr. i investeringer om måneden til 13% i gennemsnitligt årligt afkast i 20 år.

Det passer nogenlunde med, at hun vil geare ned i forretningen om 20 år.

Ikke “gå på pension” – det er ikke så vigtigt, når man arbejder med noget, man brænder for – men sætte tempoet lidt ned.

Hvad kan det så blive til med renters rente på 20 år, når hun følger sin plan?

Omkring 10 millioner.

Det er da også en sjat at have at trække på resten af livet, selvom der skal betales skat af fortjenesten. Og som vi blev enige om: Selv hvis det “kun” blir til 8 millioner, så er det også OK.

Tid og vedholdenhed er de 2 afgørende ingredienser i det regnestykke.

Og så det, som Einstein kaldte verdens 8. vidunder: Renters rente.

Men det starter selvfølgelig med, at du kommer i gang, og får lagt den strategi.

Selvstændig og underfrankeret i pensionen?

Jeg har et spørgsmål til dig, som er selvstændig:

Er du underfrankeret i pensionen?

Hvis du har helt styr på penge nok til den 3. alder vil jeg bare sige: Tillykke! Godt gået!! Det er der ikke mange selvstændige, der lykkes med. Du behøver ikke at læse videre.
.
.
.
.
.

Nå.

Du er her endnu.

Godt så.

Så lad os få svesken på disken.

Jeg arbejder med succesfulde forretningskvinder hver eneste dag, og de siger tit til mig, at de sådan set ikke har tænkt sig at gå på pension som 65 årige, for

”Jeg elsker jo den forskel, jeg gør i verden, og kan ikke se mig selv bruge 25 år på strapudemaj og akvareller. Jeg ville jo kede mig ihjel! Jeg ville jo blive en plage for mine omgivelser! Min hjerne ville implodere. Gud fri mig vel! 

Nej, jeg vil ikke på pension. Men jeg vil gerne have FRIHEDEN til at geare ned, når jeg bliver ældre. Friheden til selv at bestemme – lige som jeg gør nu! Og penge nok til det gode liv.”

Den sidste del er vigtig.

Som succesfuld og ambitiøs forretningskvinde har du vænnet dig til en vis standard af kvalitet og frihed. Hvis du ikke fremtidssikrer din økonomi til den sidste del af dit liv, risikerer du at skulle gå gevaldigt ned i levestandard OG miste friheden til selv at bestemme, hvor meget du vil arbejde.

Jeg ved ikke med dig – men for mig er FRIHEDEN den vigtigste værdi overhovedet, og jeg skal dælme ikke miste den, bare fordi jeg bliver ældre.

Jeg vil have den samme gode økonomi de sidste 25-30 år af mit liv, som jeg har nu!

Hvad vil du?

De kvinder der arbejder med mig, er typisk omkring 45-50 år, og mange tror fejlagtigt, at så er det nok for sent med strategien for penge nok til resten af livet.

Det er ikke for sent.

Du KAN nå at skabe en formue på 15-20 år, hvis du gir den gas nu.

Der er bare noget, du skal have styr på FØRST.

Det er dine pengeblokeringer.

Hvordan ved du, om du har dem?

Det er nemt.

Vi har alle sammen pengeblokeringer.

Pengeblokeringer kommer i mange forskellige former, farver og faconer, og der er også mange som går igen.

Succesfulde kvinder bokser tit med at kunne eje deres succes – og deres penge.

De fleste af os har lært i vores opvækst, at mennesker med penge er kommet til dem på uærlig vis, har snydt, er grådige, har rundsave på albuerne, er egoistiske, usympatiske, ikke til at stole på, har udnyttet andre, snyder i skat, tror de er bedre end andre og listen fortsætter og fortsætter – men jeg tænker, at du har billedet nu.

Overbevisninger er mere eller mindre ubevidste, men fælles for dem er, at de styrer din adfærd.

Og skaber pengeblokeringer. For du vil selvfølgelig ikke være sådan en klam penge-snyder-type.

En typisk pengeblokering er, at dine priser er for lave, så du ender med at knokle rundt, mens du tjener for lidt.

En anden typisk pengeblokering er, at du ikke får taget ansvar for, at skabe fundamentet for din fremtidige økonomiske frihed med formue, så DU selv kan bestemme, hvor lidt eller hvor meget, du vil arbejde, når du bliver ældre.

Begge dele kan fixes.

Så hvilket resultat vil du gerne opnå?

Er det en drøm?

Eller er det en beslutning?

.
.
.
.
.

Lad mig fortælle om en af mine VIP kunder.

Hun er en succesfuld forretningskvinde med et mål: At sætte 10.000 kr. i investeringer hver måned til 13% i gennemsnitligt årligt afkast i 20 år.

Det passer nogenlunde med, at hun vil geare ned i forretningen om 20 år.

Ikke “gå på pension” – det er ikke så vigtigt, når man arbejder med noget, man brænder for – men sætte tempoet lidt ned.

Hvad kan det så blive til med renters rente på 20 år, når hun følger sin plan?

Omkring 10 millioner.

Du kan selvfølgelig også starte med mindre, fx 5.000 kr. om måneden. Så giver samme regnestykke omkring 5,4 millioner i gode træsko længder.

Hvordan lyder det? Hvad kunne de penge gøre for dit liv om 20 år? Hvilken frihed ville det give dig?

Der er mange forløb derude, der lærer dig at få flere kunder i din forretning.

Mit forløb er ikke et af dem. 

For at det her skal virke, skal du have styr på det basale fundament i din forretning, og leve af den.

Der er også forløb, der stiller dig i udsigt, at du kan blive rig i en fart ved at forstå hemmeligheder, energi eller vende alting på hovedet.

Mit forløb er ikke et af dem.

At skabe fundamentet for din fremtidige økonomiske frihed med penge nok til hele livet, er ikke et kvik fix.

Det er en strategi baseret på viden, struktur, handling, vedholdenhed og tid.

Hvis du er ambitiøs og overvejer at få min hjælp til at skabe din fremtidige økonomiske frihed med formue, er du velkommen til at sende mig en mail på info@birgitte-hansen.dk, så vender jeg tilbage til dig omkring mit individuelle VIP forløb.

For din økonomiske frihed

Kh Birgitte

– Pengementor for ambitiøse kvinder der vil skabe økonomisk frihed

Er alt, som det skal være?

99% af mine kunder er kvinder, og jeg bliver tit spurgt, hvorfor det netop er kvinderne der søger hjælp.

Hvorfor er det kvinder, som får ondt i maven over netbank og tror, at de ikke kan finde ud af det med penge? Hvorfor tror så mange, at de er talblinde og nok helt håbløse?

Eller hvorfor føler så mange sig som en lille pige, der skal ind på inspektørens kontor og have skældud, når de skal i banken?

Jeg ved, at det hænger sammen med vores pengehistorier. Både vores private som vi har skabt i vores opvækst og liv, OG vores generationshistorier.

Det er jo ikke så længe siden, at kvinder fik deres egen økonomi og egne penge.

Jeg er 54 og bare i min mors ungdom i 50’erne var det ikke almindeligt at kvinder tjente deres egne penge, og hvis de gjorde var det som regel manden, der havde det sidste ord at skulle have sagt omkring familiens økonomi.

Går vi en generation tilbage til mine bedsteforældre, var de fleste kvinder helt afhængige af mænd når det kom til penge. Enten deres fædre, mænd, sønner eller andre i familien. En kvinde blev gift for at blive forsørget, og økonomien var mandens domæne. Det var en helt naturlig del af familie livet dengang.

Så dels er der altså vores historie med penge som kvinder – men der er også det, at de fleste af os slet ikke har lært, hvordan vi skal håndtere penge.

Som en af mine kunder sagde: I min familie blev det bare ikke forventet, at vi piger skulle vide noget om penge eller være gode til det. Det var drengene, der var det. Og hun er altså ikke fyldt 40 endnu, så den lader jeg lige stå et øjeblik…

Vi har heller ikke lært, at det er vores historier og overbevisninger, der styrer vores forhold til penge – af den simple grund, at vores forældre ikke selv vidste det, og derfor ikke kunne lære os det.

Hvis vi har lært om penge som børn, er det tit sket ud fra et efterkrigstids- og 70 spare mindset, som bare ikke giver mening for mange af os her i 2019, hvor de fleste af os lever med en velstand som var ret utænkelig for bare 40 år siden.

Kvinder er som regel mere i kontakt med deres følelser end mænd er, og der er tit rigtig mange følelser knyttet op på penge. Følelser som vrede, frygt, ked-af-det-hed, bekymringer, overvældelse og så videre.

Mange af mine kunder siger, at det eneste de havde lært om penge som barn var, at der aldrig var nok, og at penge var lig med problemer.

Har man det sådan, så er penge og pengesager da det sidste man vil beskæftige sig med, for så kommer man jo i kontakt med alle de ubehagelige følelser.

Sådan opstår pengeblokeringer.

Pengeblokeringer kan koste dig kassen, især hvis du tjener godt, og har mistet overblikket. Nu kommer der nogle tal, og inden jeg skriver dem, så lad mig slå en ting fast:

Hvis du genkender dig selv i det her, så skal du ikke skamme dig.

Du skal ikke slå dig selv oveni hovedet.

Du skal ikke blive flov.

OK, her kommer det:

De individuelle VIP kunder jeg arbejder med, bruger som regel 7.000 – 10.000 kr. på ligegyldigheder om måneden.

Typisk skyder de selv på 3.000 – 6.000 kr. og typisk er det en del mere.

De fleste får sig nogle gevaldige overraskelser.

Det er selvfølgelig ikke rart at opdage.

Men selvom det ikke er rart, så er det GODT.

For når pengemindsettet opgraderes og vanerne ændres – ja, så er vejen banet for din fremtidige økonomiske frihed med formue.

I stedet for at blæse pengene afsted på alt mulig, kan du sætte dem til at arbejde for dig. Det kan betyde en formue til forskel, samtidig med den fedeste følelse af POWER fordi det er dig, der styrer dine penge og ikke dine penge, der styrer dig.

Hvis du investerer fx 7.000 kr. hver måned i 10 år, og får et gennemsnitligt årligt afkast på 13%, så kan du have omkring 1,7 million kr. om 10 år.

Eller du kan blæse dem af på ligegyldigt forbrug.

Valget er dit.

Du kan MEGET mere med dine penge, end du tror. Det er så nemt at lade dem smuldre mellem fingrene, men hvad vil du egentlig med dine penge? Det må aldrig være surt. Du skal selvfølgelig ikke leve på en sten, for det er der da ingen, der kan holde ud.

Det kræver selvfølgelig, at du er klar til at gøre noget andet, end du plejer. Der kommer ikke nogen, og gør det for dig.

Du er nødt til at gøre op med dit gamle penge mindset og den måde, du bruger dine penge på. Det er nærmest umuligt at gøre alene, fordi du ikke kan se dine egne blinde vinkler.

Hvis du overvejer at få min hjælp til at skabe fundamentet for din fremtidige økonomiske frihed, hvor du sætter en prop i forbruget på 21 dage, og lærer at få pengene til at arbejde for dig i stedet, så er du velkommen til at sende mig en mail på info@birgitte-hansen.dk med et JA TAK, så vender jeg tilbage til dig omkring mit individuelle VIP forløb.

For din økonomiske frihed
Kh Birgitte

PS: Billedet er fra min strand på syd spidsen af Danmark, hvor jeg sad lunt i læ og sol og nød min morgen i går. Det enkle liv ved vandet er en del af min økonomiske frihed. Hvordan ser din ud?

Fra pengeblokeringer til fremtidig økonomisk frihed

Forestil dig denne her virkelighed:

Du vågner kl. 4.47 natten til onsdag, og kan ikke sove mere. Du mærker uro i kroppen og maven. Tankerne kører rundt. Du har gjort det igen.

Du har igen brugt alle dine penge, og kalenderen siger kun den 25. i måneden. Suk.

Du er gal på dig selv.

Du har et godt job (eller egen virksomhed), og tjener godt – alligevel lykkes det dig gang på gang, at få brugt dine penge på en måde, som giver dig dårlig samvittighed og ondt i maven.

Når du tænker tilbage, ved du godt, at det har været sådan i mange år. Hvis du så endda blev glad af at bruge pengene…

Men sådan er det ikke. De smuldrer bare mellem fingrene på dig.

Du ser ferien på den lækre hvide sandstrand forsvinde i disen sammen med billedet af dig med sol i ansigtet og en blid sommervind i håret.

Hvor føles det dog idiotisk at vide, at tusindvis af kroner forsvinder hver måned, så det er andre, der kommer på ferie for dine penge.

Forestil dig så denne her virkelighed:

Du sætter dig godt tilrette, med din yndlingsdrik i koppen. Du tænder computeren, og logger ind på din netbank med et lille smil om munden.

Det er den 26. i måneden, og du konstaterer med glæde, at der er plus på alle konti. Du sikrer dig, at den faste overførsel til budgetkontoen stemmer med de regninger, der bliver betalt via betalingsservice om få dage.

Du mærker en dyb ro og glæde indeni. Du er stolt af dig selv. Tænk, at penge og økonomi kan føles så let.

Du tænker over, hvad du skal bruge dit rådighedsbeløb til i næste måned. Du ved nemlig præcis, hvor mange penge der er sat af til at forkæle dig selv. Måske er det tid til at købe de lækre sko, du har kredset om et stykke tid?

Du ved også, at du skal til din søsters runde fødselsdag om 2 måneder, og at der er penge sat af til en fin gave. Du glæder dig til festen. Du har bestemt dig for, at genbruge den blå kjole du købte sidste år, og det føles dejligt at tage et bevidst valg.

Du ringer til din gode veninde. I har en lille klub sammen. En klub, hvor I hver måned sætter penge til side til en tur til en storby. Næste gang skal I til Rom – bare jer to, uden mænd og børn.

Det giver dig en vidunderlig følelse af frihed.

Hvordan ville det være?

Hvilket af de 2 scenarier, vil du egentlig helst se dig selv i?

Og hvor befinder du dig nu?

Hvis du allerede lever i scenarie nr. 2, behøver du ikke at læse videre. Så vil jeg bare sige tillykke med det flotte resultat! Godt gået.

Hvis du genkender dig selv i det første scenarie så er der gode nyheder: Du KAN lave fuldstændig om på det – hvis du vil.

Det kan være DIG, der sætter en prop i forbruget på bare 21 dage, så du hurtigst muligt kommer i gang med at opbygge en solid bankkonto i stedet for at sjatte pengene væk.

Når først du har sat en prop i forbruget, og ser pengene vokse på kontoen kan du gå til næste step, hvor du sætter dine penge til at arbejde for dig i seriøse investeringer, så du kan skabe økonomisk frihed med formue på den lange bane.

Sætter du bare 5.000 kr. til at arbejde for dig om måneden til 13% i afkast kan du skabe en formue på 1,2 million kr. på 10 år.

Om 20 år kan de være blevet til 5,4 millioner kr.

Sætter du 7.000 kr. på overarbejde om måneden efter samme model kan du have 1,7 million kr. om 10 år.

Om 20 år kan de være blevet til over 7,5 millioner kr.

Hvordan ville det egentlig være?

Du kan MEGET mere med dine penge, end du tror. Det er så nemt at lade dem smuldre mellem fingrene, men hvad vil du egentlig med dine penge? Det må aldrig være surt. Du skal ikke leve på en sten, for det er der da ingen, der kan holde ud.

Det kræver selvfølgelig, at du er klar til at gøre noget andet  end du plejer. Der kommer ikke nogen, og gør det for dig.

Du er nødt til at gøre op med dit gamle penge mindset og den måde, du bruger dine penge på. Det er nærmest umuligt at gøre alene, fordi vi ikke kan se vores egne blinde vinkler. Al forandring er meget nemmere, når vi får hjælp på vejen.

Hvis du overvejer at få min hjælp til at skabe fundamentet for din fremtidige økonomiske frihed, hvor du i første omgang sætter en prop i forbruget på under 21 dage, så du får mange flere penge i banken, så er du velkommen til at skrive til mig på info@birgitte-hansen.dk – så tager vi en dialog om, hvordan jeg bedst kan hjælpe dig.

En cykel og en lang næse

I Danmark ender 50% af alle ægteskaber i skilsmisse. Dertil kommer alle de papirløse forhold, som går i opløsning. Det betyder, at der hver eneste dag er kvinder, der vågner op til den barske realitet, at de kommer ud af bodelingen med en trist damecykel og en lang næse.

Racercyklen flytter sjovt nok et andet sted hen.

Det sker fordi huset og bilen står i mandens navn.

Av.

Og nu er det jo så nemt, at sidde på sin høje hest og sige:

“Ja, ja, men det skulle de jo have tænkt på noget før! Det er da deres egen skyld!”

Men ved du hvad?

Det er noget helt andet, der er på spil.

Der er stadig mange af os som synes, at pengesnak er:

1) Uromantisk (lad os nu ikke ødelægge den gode stemning, når vi endelig hygger os og har tid sammen)

2) Unødvendig (for vi skal jo være sammen altid, og min mand er selvfølgelig på min side)

3) Krævende (bare vi har det godt, så er penge ikke så vigtige. Jeg stoler på ham)

Og så det desværre, at cyklen og den lange næse kan blive den barske virkelighed.

Det vil jeg gøre op med. Derfor er det min mission at forandre kvinders forhold til penge, så vi holder op med at gøre os mindre, end vi er. Det er på høje tid, og vi har alle muligheder for at gøre det! Langt flere muligheder end vores mødre og bedstemødre havde.

Vi skal også tage ansvar for økonomien hele vejen rundt, så det ikke bare kommer til at handle om, hvor der er tilbud på flyverdragter, hakket oksekød og Bundgaard vinterstøvler.

Penge er i virkeligheden en fantastisk ressource, som du kan bruge til at leve det liv, du drømmer om. Det starter med, at du sætter dig på førersædet bag rattet i din økonomi. Jeg har hjulpet mere end 500 kvinder med at steppe op i deres økonomi, og jeg ved, at alt for mange stadig synes, at økonomi er kedeligt, svært eller uoverskueligt.

Så er det, at det går det op i hat & briller, leverpostej og ligegyldigt forbrug. Men jeg ved også, at alle kan lære det, og jeg elsker den begejstring der opstår hos dem jeg hjælper, når de kommer i gang uden løftede pegefingre, men på en sjov og overskuelig måde.

Du kan også skabe en langsigtet strategi, der giver både sjov, selvforkælelse og overskud på kontoen. Og rank ryg.

Det er også både selvkærligt og ansvarligt, at tage sig godt af dine børns mor.

Det må aldrig være kedeligt at tage ansvar for pengene og aftalerne. Det er i virkeligheden det første sjove step mod økonomisk frihed med formue.

Hvad er så muligt?

Hvad ville du gøre, hvis pengene ikke stoppede dig?

Hvad drømmer du i virkeligheden om?

Du kan meget mere med dine penge, end du tror!

For din økonomiske frihed

Kh Birgitte

PS: Hvis det er tid for dig, at gøre noget effektivt ved dit forhold til penge, så du både kan få overskud på kontoen og steppe op, så er det dig, jeg har skabt Pengeskolen til.

Du kan starte med at høre webinaret til 0 kr. på 1 time og 10 minutter, hvor jeg også fortæller om forløbet. Det er der 10.000 andre, der har gjort. Det kan også tages med på en tur ud i solen 🙂 Kom glad her.