Birgit Tyron

Som ung drev jeg en virksomhed sammen med min mand, og det var mig, der stod for al bogføring og regnskab. Vi havde 25 ansatte og afdelinger i Norge og Sverige.

På et tidspunkt var vi ved at gå rabundus, fordi der var en kontrakt, der ikke var skruet rigtigt sammen, så vi fik ikke vores penge.

Vi gik i banken for at låne, men fik beskeden om, at der var lukket for kassen. Så tænkte vi, at så var der nok ikke andet at gøre, end at lukke hele firmaet… Men så sagde jeg til mig selv ”Nej! Det skal saftsusemig være løgn!”

Så satte jeg mig ned og lavede et budget, ringede ned i banken og sagde, at jeg godt ville have et møde med dem. Jeg tog min koboltblå mappe under armen og gik alene derned, og lagde papirerne på bordet, og sagde “Sådan og sådan.”

Banken sagde ja, og så fik vi virksomheden op at køre igen

Jeg var 25 år gammel.

Siden dengang har jeg ikke haft kvaler med banker.

Historien kommer fra pengementor Birgit Tyron. I dag er Birgit pengementor for soloselvstændige ved siden af hendes job som projektleder.

Birgit fortæller:

Når du starter som soloselvstændig, så tager du automatisk dit pengemindset med fra det private over i virksomheden. Derfor er du nødt til at starte i det private, og få styr på det.

Jeg hjælper mine kunder med at lære at tage ansvar for deres økonomi og deres indtjening samt forbruget. Det kan aflæses på bundlinjen.

Mine kunder er dygtige til deres fag, men de har ikke fokus på økonomien og regnskabet. Jeg hjælper dem også med en grundlæggende regnskabsforståelse, og det er her, jeg trækker på mine egne erfaringer fra mange år. Det er fint nok at have en bogholder, men jeg har jo en idé om, at man også selv skal forstå sin virksomheds økonomi i dybden.

Birgit er et godt eksempel på, at pengementor konceptet kan kombineres med det, du kan i forvejen, så du finder dine helt egne vinkler.

Om valget af Penge Mentor Uddannelsen siger Birgit:

Da jeg så Birgittes webinar, fik jeg bare den følelse, at det her er bare mig! Jeg var slet ikke i tvivl.

Min kæreste udfordrede mig lidt, for han syntes, at det var mange penge, og han var bange for, at jeg skulle blive snydt. Men jeg var 100% sikker. Uddannelsen ramte faktisk det jeg manglede i min økonomiske baggrund.

Birgitte trykkede på noget, som altid har interesseret mig. Jeg har vel læst 50.000 bøger om personlig udvikling, og pludselig så jeg PMU. Birgitte satte ord på forbindelsen mellem økonomi og personlig udvikling, og det var bare lige mig.

Jeg så også en forretning i det med det samme.

Jeg har rykket mig frygtelig meget det sidste år. Jeg har startet virksomhed selv, og jeg har altid troet, at var nogle andre der skulle gøre – det var ikke mig.

Jeg kan godt finde ud af at køre en virksomhed – men hvad skulle jeg sælge? Og skulle det så pludselig være mig, der var den? Det var mine store udfordringer.

Jeg blev også meget udfordret i løbet af uddannelsen! For jeg har altid været den, der stod bag andre. Nu var det mig forrest.

Der er sket SÅ meget personligt med mig, og det er Penge Mentor Uddannelsen og Birgittes fortjeneste. Det har virkelig gjort meget for mig! Både på det forretningsmæssige plan men også rigtige, rigtig meget på det personlige. Det har været helt fantastisk at gå den vej.

Jeg kan sagtens stå op for mig selv, når det er en del af mit job, men at være den der står forrest i min forretning – det har virkelig været en udfordring.

I dag kan jeg godt se, at det jo er fuldstændig tåbeligt. Hvorfor skulle jeg ikke gøre det? Om nogen. Men jeg troede, at det er sådan noget andre gør.

Min plan er ikke at gå på pension, før jeg bliver 80 eller deromkring. Det handler jo om at have et ”arbejde” som man glæder sig til, Så man ikke bare glæder sig til weekenderne og ferierne.

Jeg er 56 år gammel, og jeg vil bare sige:

Det er aldrig for sent at gå efter sine drømme!

Jeg har jo ikke en masse uddannelser, og der er da nok mange som tænker, at så må man bare lukke ned, når man når min alder. Men det er jo løgn. Det er jo hverken alderen eller baggrunden, der skal stå i vejen for dig.

Jeg havde brug for hjælp til at komme ud over rampen, og det er det bedste jeg har gjort for mig selv, at melde mig til uddannelsen.

****

Find Birgits hjemmeside HER og hendes Facebookside HER.