Betal dig selv først

Jeg får det her spørgsmål hele tiden: Birgitte, hvad skal man investere i for at få de 13% i gennemsnitlige årlige afkast, som du taler om?

Jeg forstår godt, at mange gerne vil vide det. I en tid med negativ rente, gir det endnu mindre mening at spare op i banken. Det koster penge, at have penge i banken.

Den tror jeg ikke Mads Skjern havde set komme…

Lad mig starte med at sige, at investeringer ikke er et kvikfix, og at der ingen garantier er på aktiemarkederne.

Lige for tiden er markederne nærmest i en manio-depressiv tilstand, hvor kurserne suser op den ene uge, og brager ned den anden, og alle drømmer om at købe på bunden og sælge på toppen.

Usikkerhed på fremtiden, mange millioner nye ledige i USA og selvfølgelig den vanvittige situation verden befinder sig i som nedlukket – ja, det kan altsammen aflæses på markederne, som er hyper sensitive.

Aktiemarkederne er råben, skrigen, drama og tumultagtige scener på daglig basis.

Og.

Jeg interesserer mig ikke meget for, hvad der sker på daglig basis. Jeg tænker langsigtet.

Mindst 10 år og gerne mere.

Det er nemlig sådan, at aktiemarkederne har fordoblet folks penge gennemsnitligt hver 7. år de sidste 80 år – på trods af kriser, krige og bobler.

Det lærte jeg for 12 år siden, og dengang forstod jeg, at det ikke handler om at købe og sælge i en uendelighed (med mindre man selvfølgelig er til drama og dårlig nattesøvn) men om at være LANGSIGTET.

Jeg lærte også, at kvinder er bedre end mænd til at investere, fordi vi er bedre til at holde hovederne kolde. Vores helt store problem er bare, at vi ofte slet ikke er på markedet.

Det lader vi mændende om…

Tilbage til spørgsmålet.

Det handler ikke om, at finde en mirakel-aktie men om at have en STRATEGI. Det er den, jeg hjælper mine individuelle VIP kunder med at lægge.

Det skal være en strategi, som passer til dig. Den skal være individuelt tilpasset, og det er ikke en one-size-fits-all.

Jeg ser penge som en ressource, du kan geare til at arbejde for dig. Er du villig til at udskyde noget af dit forbrug i 10-20 år, kan du skabe en formue.

Jeg talte for nylig med en af mine VIP kunder om det.

Hun er en succesfuld forretningskvinde med et mål: At sætte 10.000 kr. i investeringer om måneden til 13% i gennemsnitligt årligt afkast i 20 år.

Det passer nogenlunde med, at hun vil geare ned i forretningen om 20 år.

Ikke “gå på pension” – det er ikke så vigtigt, når man arbejder med noget, man brænder for – men sætte tempoet lidt ned.

Hvad kan det så blive til med renters rente på 20 år, når hun følger sin plan?

Omkring 10 millioner.

Det er da også en sjat at have at trække på resten af livet, selvom der skal betales skat af fortjenesten. Og som vi blev enige om: Selv hvis det “kun” blir til 8 millioner, så er det også OK.

Tid og vedholdenhed er de 2 afgørende ingredienser i det regnestykke.

Og så det, som Einstein kaldte verdens 8. vidunder: Renters rente.

Men det starter selvfølgelig med, at du kommer i gang, og får lagt den strategi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *